søndag 16. januar 2022

Paulus

 I 1.Kor 16 skriver Paulus "For en dør er blitt åpnet for meg, stor og virksom, og det er mange motstandere
En spennende kommentar. Tenk at se den store og virksomme døra, på tross av mange motstandere? Jeg tenker det er Gud som hjelper ham å se noe andre ikke ser...

Noen ganger trenger vi hjelp til det å se. Som da Elia ba for tjeneren sin i 2Kong 6;17

Og Elisja ba og sa: Herre! Åpne øynene hans så han kan se! Og Herren åpnet guttens øyne, og han fikk se at fjellet var fullt av hester og vogner av ild rundt omkring Elisja.

Og da Paulus ba for sine venner i Ef.1;18-19

Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. 

Andre ganger må vi rett og slett bare stole på Gud. Jeg tenker på hva Jesus sa til disippelen Thomas, der han fikk kjenne på Jesu sår i hendene og i siden

Jesus sier til ham: «Fordi du har sett meg, tror du. Salige er de som ikke ser og likevel tror.»  (Joh 20;29)


Et annet vers jeg stoppet litt opp ved i dagens kapittel (1.Kor 16) var dette;

17 Jeg gleder meg over at Stefanas, Fortunatus og Akaikus er kommet hit. De har utfylt savnet av dere. 18 De har styrket både min og deres ånd. Slike som dem skal dere vite å verdsette! 

Paulus var den sterke lederen, med så utrolig mye kunnskap. Men også han trengte støtte og oppmuntring i blant! La oss be for våre forkynnere og våre ledere. Ja, la oss være en støttespiller der vi kan!

Herre, i dag ber jeg for lederteamet i vår menighet. Ja, jeg ber til og med for de jeg ikke ser.... for vi trenger flere folk i teamet. Jeg ber for de som forkynner Ditt Ord. Hjelp oss Herre, til enda mer å elske hverandre og være gode støttespillere. Ikke bare i menigheten, men i familien, blant venner, blant naboer og på arbeidsplassen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar