mandag 17. januar 2022

Bønn for de som lider

 I dagens kapittel (2.Kor 1) forteller Paulus om en stor fare de nettopp har vært gjennom. Måten han beskriver det på, forteller meg at Gud er med dem gjennom det de møtte (han snakker om trøst i trengsel) Og det trengte de virkelig... for dette ble tøft;

For vi vil ikke, brødre, at dere skal være uvitende om den trengselen vi måtte gjennomgå i Asia. Den var over all måte tung, tyngre enn vi var i stand til å bære, så vi til og med tvilte på at livet sto til å redde. Apg 19:23. 1Kor 15:32. 9Vi regnet oss alt som dødsdømte, for at vi ikke skulle stole på oss selv, men på Gud, han som reiser opp de døde. Jer 17:5,7. Rom 4:17. 10Han fridde oss og frir oss fra så svær en dødsfare, og vi har det håpet til ham at han også heretter vil fri oss. 2Tim 4:18. 11Også dere må komme oss til hjelp med bønn, slik at det fra manges munn kan lyde rikelig takk for oss, for den nåde som er oss gitt. 

Også dere må komme oss til hjelp med bønn

Det er så mange som lider, så mange som trenger våre bønner. Veldig mange flere enn jeg kjenner til - men jeg kan i alle fall be for de som Gud minner meg om, eller som jeg har hørt om.

Urolighetene på grensa mot Ukraina har fått meg til å tenke på menigheten jeg en gang fikk være med å besøke. Ja, be for de troende i Ukraina.
Jeg har også hørt om forfølgelsen av kristne i Burma, og mange som er på flukt.

Har du noen du tenker ekstra på, som trenger våre bønner?

Herre, jeg ber for dagen i dag. Og jeg ber for de som Du har lagt på mitt hjerte. Fortsett å minne meg på dem gjennom dagen - jeg vil løfte dem opp til Deg Herre, og be for dem!

1 kommentar:

  1. Dagen i dag, skal jeg gjøre til en bønne dag, for de Gud legger på mitt hjerte.

    SvarSlett