søndag 23. januar 2022

Herrens salvede

 Så er kong David igjen på flukt da, i 2.Sam 16. Denne gangen fra sin egen sønn som har lurt til seg kongemakten. David er i sorg. Det så vi veldig tydelig i forrige kapittel; "30 Men David gikk gråtende oppetter Oljeberget med dekket hode og barfotet."

Under denne flukten kommer det en mann av Sauls slekt og roper forbannelser over David og sier dette har hendt for alt han har gjort mot Saul. Noen vil ta kongen i forsvar, men David svarer;

 Når han forbanner, og når Herren har sagt til ham: Bann David! - hvem tør da si: Hvorfor gjorde du det? 11Og David sa til Abisjai og til alle sine tjenere: Se, min sønn, som er utgått av mitt liv, står meg etter livet. Hvor mye mer da denne benjaminitten! La ham bare forbanne, for Herren har befalt ham det. 12Kanskje Herren ser til meg i min nød, så Herren gir meg lykke til gjengjeld for den forbannelsen som har rammet meg i dag. 13Så gikk David og mennene hans fram etter veien mens Sjime’i gikk oppe i lien jevnsides med ham. Han gikk og bannet, og han kastet stein og sand mens han gikk der jevnsides med ham.

Han hadde det ikke akkurat godt... Men tenk at han faktisk fortsatt var Guds salvede!! Selv om han verken trodde eller følte det her. Han hadde likevel fortsatt håp til Gud, og satte ikke i gang noe eget.

Du og jeg er frelst av nåde, uansett hva vi måtte møte eller føle! Vi er Guds barn pga det JESUS har gjort, ikke pga hva vi har fortjent eller oppnådd. "For av nåde er dere frelst ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave" Ef.2;8


En annen ting jeg la merke til, var det siste verset i dagens kapittel fra Samuelsboken.

I den tid gjaldt et råd som Akitofel ga, like så mye som om en hadde spurt Guds ord til råds. Så mye gjaldt hvert råd av Akitofel både hos David og hos Absalom.

Jeg googlet litt på dette navnet, og fant ut at det på hebraisk betydde "Bror av flauhet" eller "ugudelighet" Ganske interessant... Det er viktig for oss å ha noen forbilder, noen som leder oss. Men vi må hele tiden være på vakt så de ikke blir "guder" for oss. Det er bare EN Gud.


Jeg ber for dagen i dag. Spesielt for de som opplever tunge dager, og som kjenner seg knust og fortvilet. Takk at Du Herre, kan lyse opp i mørket, Du som er vår frelser og far, Du hører når vi ber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar