søndag 2. januar 2022

David og Goliat

 Dagens kapittel (1.Sam 17) forteller en velkjent historie :-) 

Og en mann av Israel sa: Ser dere den mannen som kommer fram der? Han kommer for å håne Israel. Den mannen som feller ham, vil kongen gi stor rikdom og la ham få datteren sin og gjøre hans fars hus skattefritt i Israel.

Måtte smile litt av dette. Minner jo litt om eventyrene om Askeladden som kunne vinne kongsdatteren og halve kongeriket om han var smart nok :-D

Jeg tror David syntes dette var litt spennende, for han ba dem gjenta hva den skulle få, som vant over Goliat. Dette likte Davids brødre dårlig...

Eliab, hans eldste bror, hørte hva han snakket med mennene om. Da ble hans vrede opptent mot David, og han sa: Hvorfor er du kommet hit ned? Hvem har du overlatt de få sauene til der ute i ørkenen? Jeg kjenner ditt overmot og ditt hjertes ondskap! Du er bare kommet hit ned for å se på slaget.

Hvor godt kjente han broren sin egentlig? Antagelig ikke så godt. David var minstemann, og hadde helt andre oppgaver enn sine brødre. De var neppe mye sammen... Davids hjerte var helt med Gud, og nettopp dette var Davids styrke denne dagen.

Goliat kjente ikke David i det hele tatt, og utfra det han så, var dette reaksjonen;

Filisteren kom nærmere og nærmere bort mot David, og skjoldbæreren hans gikk foran ham. 42Da filisteren så fremfor seg og fikk se David, foraktet han ham, fordi han var ung og rødhåret og fager å se til. 16:12. Ord 16:18. 43Og filisteren sa til David: Er jeg en hund, siden du kommer mot meg med kjepper? 

De tolket ut fra hva de så - både brødrene og Goliat. Men Gud kjente Davids hjerte og stod virkelig med ham med både mot og styrke. Dagens historie forteller virkelig hva som er viktigst, sant? Hjerteforholdet til Gud er mye viktigere enn hva andre ser, tenker og mener... Tenk om David hadde hørt på brødrene og på Goliat, og vurdert seg selv ut fra det? David visste hvor han skulle hente sin styrke, og stolte på det.

Herre, så glad jeg er for at jeg kan hente styrke og mot hos Deg! Jeg ber for denne dagen. Jeg ber også spesielt for min venninne som jeg skal møte i dag. Jeg ber for året som ligger foran oss. Vis oss begge veien Herre. 

Må så håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan være rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft. (Rom 15;13)

Go18:12. 20:13. 2Tim 4:17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar