lørdag 1. januar 2022

God nytt år

 Fra dagens kapittel, 1.Sam 23 leser vi dette;

1Så kom det noen og sa til David: Filistrene strider nå mot Ke’ila, og de plyndrer treskeplassene. Jos 15:44. Neh 3:17,18. 2Da spurte David Herren: Skal jeg gå av sted og slå disse filistrene? Herren svarte David: Gå av sted, slå filistrene og redd Ke’ila! 3Men Davids menn sa til ham: Vi må jo være redd for livet her i Juda, og så skulle vi dra til Ke’ila mot filistrenes fylkinger? 4Da spurte David Herren enda en gang, og Herren svarte ham og sa: Bryt opp og dra ned til Ke’ila! Jeg gir filistrene i din hånd. 5Så dro David og mennene hans til Ke’ila. Han kjempet mot filistrene og førte buskapen deres bort og påførte dem et stort mannefall. Slik reddet David Ke’ilas innbyggere.

"Da spurte David enda en gang" Jeg bebreider ikke Davids menn... de snakket ut fra hva de lenge hadde sett og erfart. Filistrene var farlige. I stedet for å overtale dem, eller følge deres råd, så spurte David Herren enda en gang. Og Gud svarte David like tydelig. Uten bebreidelser :-D Og David stolte på det Gud sa, på tross av hva han så og hadde erfart.

Gud er en Gud for nye muligheter! På tross av omstendigheter.

Herre, takk at vi kan komme til Deg igjen og igjen :-D Jeg ber for dette nye året. Og jeg ber for min familie og mine venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar