søndag 7. november 2021

Velg livet

 For Herren vil igjen glede seg over deg og gjøre godt mot deg, likesom han gledet seg over dine fedre, 10 så sant du er lydig mot Herren din Gud og holder hans bud og forskrifter som er skrevet i denne lovboken, og så sant du vender om til Herren din Gud av hele ditt hjerte og hele din sjel.
   
 11 Disse budene som jeg gir deg i dag, er ikke for vanskelige eller fjerne for deg. 12 De er ikke i himmelen, så du må si: «Hvem vil fare opp til himmelen for oss og hente dem ned, så vi kan få høre dem og leve etter dem?» 13 De er heller ikke på den andre siden av havet, så du må si: «Hvem vil dra over havet for oss og hente dem, så vi kan høre dem og leve etter dem?» 14 Nei, ordet er deg ganske nær, i din munn og i ditt hjerte, så du kan leve etter det.

 I dag tar jeg himmel og jord til vitne på at jeg har lagt fram for dere liv og død, velsignelse og forbannelse. Velg da livet, så du og din ætt kan få leve! 20 Du skal elske Herren din Gud, adlyde ham og holde fast ved ham! Da skal du få leve og bo lenge i det landet Herren din Gud sverget at han ville gi dine fedre, Abraham, Isak og Jakob.

Det er Moses som underviser i loven (5.Mos 30) og han forteller hvor viktig det er å hele tiden vende om til Gud. Ikke bare som en tradisjon jeg en gang valgte å følge. Da kan det fort bli bare teori... Når Jesus snakket om å elske Gud (Matt 22;37) uttrykte han det så sterkt; "Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand." 
Hvordan kommer jeg dit...? Hvor lengselen virkelig gjennomsyrer hele meg? Jeg tror det handler om å gi det tid, la det vokse fram. Tenkt at Gud også lengter etter deg og meg. "Se jeg står for døren og banker" sier Jesus i Åp 3;20
Jeg kjente jeg ble oppmuntret av at det ikke var vanskelig eller fjernt (v.11) Gud har gjort det slik at det ligger så nære at det er i min munn og i mitt hjerte. Dette med munnen er like viktig som hjertet. Det gjelder å si det høyt :-) slik at det påvirker hjertet, som igjen påvirker LIVET.

Sal 51;17  Herre, lukk opp mine lepper, så min munn kan lovprise deg.

Ord 8;17  Min tunge taler sannhet, mine lepper avskyr det onde.

Sal 119;171  Fra mine lepper skal lovsangen strømme, for du lærer meg dine forskrifter.

Rom 10;9  For hvis du bekjenner med din munn at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst. 

Takk Herre, at jeg kan velge LIVET. Av bare nåde. 

1 kommentar:

  1. Takk for gode ord i dag! - Velg da livet.....
    Ha en fin velsignet søndag og ny uke.

    SvarSlett