lørdag 6. november 2021

Moseloven ...

 Moseloven er temaet i en bibelgruppe jeg følger. Her er mektig historie, og mange velsignelser. Men vi kommer ikke unna at det også er forbannelser for dem som bryter loven. Etter å ha lest ett av nettopp disse kapitlene måtte jeg stoppe opp litt ekstra og undre litt.

Det er jo ikke helt behagelig å lese alle truslene i moseloven... Det første jeg har tenkt på er hvor rart det er at vi velger så feil. Her hadde de alle de velsignelsene - kontra sterke forbannelser, også velger de ofte det siste?

Eller kanskje det er riktigere å si at de blir dratt mot det negative?

Tror faktisk mange kjenner på det i dag også. Som Paulus så gjenkjennende beskrev "Det gode jeg vil gjøre...." (Heldigvis viser Paulus til en løsning :-)

Men dette andre jeg legger merke til er jo at dette er en side ved Gud. Og det får meg til å ta et par steg tilbake og undre. "Men Gud, du truer jo?" Da datt det plutselig en tanke ned i meg. "Det kommer an på hvordan du leser. Om du snur litt på det, så kan du se at alt dette ønsket Jeg å bevare dem fra. DET er hva det handler om"

Han som hørte deres gråt i Egypt - som førte dem gjennom Rødehavet - bevarte dem i ørkenen - og gav dem løftelandet

Jo, du sier noe der :-D


Jeg fikk lyst til å dele en opplevelse fra mange år tilbake. Jeg hadde oppdaget den vakre salme139 "Herre, du ransaker meg og kjenner meg. Om jeg sitter eller står, så vet du det, langt bortefra merker du mine tanker." Tenk at Han vet ALT. Det gjør jo at jeg ikke behøver å late som, eller prøve å skjule noe. Jeg kan være 100% meg, for Han kjenner og vet alt likevel. Jeg leste dette for min venninne, og kjente en glede og trygghet i det - men til min store overraskelse så min venninne bekymret ut. Det hun så, var Guds pekefinger som sa "Vær forsiktig, jeg ser deg nok!"

Tenk så forskjellig de samme ordene kan treffe? Så godt at vi har Den Hellige Ånd som kan åpenbare skriftene for oss!

Er forresten veldig glad i salme 119 også - en hyllest til Ordet! I v.18 sier salmen "Lukk opp mine øyne, så jeg kan se de underfulle ting i din lov."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar