lørdag 27. november 2021

NÅDE

I dag leste jeg siste del av historien om Gideon. I første del ser vi at Gideon også var pedagog :-D Sjekk hvordan han møter kritikk;

1Efra’ims menn sa til Gideon: Hva er det du har gjort mot oss? Hvorfor sendte du ikke bud etter oss da du dro i strid mot midianittene? Og de gikk sterkt i rette med ham. 12:1. 2Men han sa til dem: Hva har vel jeg gjort her som kan sammenlignes med det som dere har gjort? Er ikke Efra’ims etterhøst bedre enn Abiesers vinhøst? 6:10,34. 3I deres hånd ga Gud midianittenes fyrster, Oreb og Se’eb. Hva har da jeg maktet å gjøre som kan lignes med det dere har gjort? Da han talte slik til dem, var de ikke vrede på ham lenger. 

I stede for å kaste kritikk tilbake, eller bli sint og fornærmet, så velger han å rose dem :-) Det står det respekt av syntes jeg. Funket gjorde det også. 
Når Jesus snakket om å vende det andre kinnet til, til og med elske våre fiender... Da visste Jesus at dette funker bedre slå tilbake. Det handler selvsagt ikke om å godta alt - men om å ha visdom til å gjøre det rette.

Gideon hadde en sterk side til;
22Israels menn sa da til Gideon: Du skal herske over oss, både du og din sønn og din sønnesønn! For du har frelst oss av midianittenes hånd.
23Men Gideon sa til dem: Jeg vil ikke herske over dere, og min sønn skal ikke herske over dere. Herren skal herske over dere. 

Selv om Gideon var høyt elsket av Gud og hadde en sterk tjeneste, så hendte det samme med Gideon som hendte med Salomo. Deres tro ble svakere på slutten, og som ordet sier; "Det ble en snare for dem"

Og Gideon laget en efod* av gullet og stilte den opp i sin by i Ofra. Hele Israel drev hor med den der. Den ble en snare for Gideon og hans hus.

Dette forteller meg at hele livet bygger på nåde. Uansett om tjenesten vi har for Gud er sterk og mektig, eller liten og i andres øyne ubetydelig, så bygger begge deler på NÅDE. Et sterkt møte med Gud i dag er ingen garanti for morgendagen. Vi her hver dag avhengig av Hans nåde. Vi trenger hver dag å søke Guds nærvær og være I HAM. 

Jesus sier "Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg." Er det ikke godt at Han alltid står der? Vi trenger ikke lete etter Ham, bare åpne vår hjertedør og være sammen med Ham. 
Herre jeg kommer til Deg i dag, Takk at jeg kan legge denne dagen i Dine hender - ja få være I DEG.
1Sam 8:7. 10:19. 12:12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar