søndag 24. oktober 2021

Omvendelse

 Jeg har valgt å sjekke opp en liten bibelleseplan som går over 7 dager. Den heter "Å sette åndelige mål" Planen åpner slik;

(Sitat) Spør du deg selv: Hva skal jeg gjøre?
Jeg tror ikke du hadde vært her dersom du ikke stilte deg selv det spørsmålet. Det er ikke noe galt i å sette seg mål, men det er noen ting vi først må gjøre.

Døperen Johannes var den første profeten på flere hundre år som steg fram, (Det er 400 år med stillhet mellom Malaki og begynnelsen av evangeliene til Matteus, Markus, Lukas og Johannes!)  og han hadde et gjenkjennelig budskap om omvendelse fra synd, og sammen med det et tydelig kall til å leve for Gud. Hovedbudskapet hans er sammenfattet i Lukas 3,8: "Så bær da frukt som svarer til omvendelsen." Omvendelse er ikke bare en bønn eller noen ord vi sier. Gjerningene våre skal vitne om at vi lever annerledes når vi lever for Gud. (Sitat slutt)

Det viktigste først; omvendelse!
Jeg har blitt gjort oppmerksom i det siste, hvor viktig det er å forkynne akkurat det...  Vi ber om vekkelse og lengter etter at flere skal bli frelst. Men om troen kommer av forkynnelsen, så må noen våge å forkynne ord som gjør at "det stikker dem i hjertet" (Apgj 2) Ord som gjør at de stiller spørsmålet de stilte til døperen Johannes "Hva skal vi gjøre?" (Luk 3)

Det er ikke så populært lenger. Vi skal så absolutt ikke støte noen. Ingen må kjenne seg fordømt, og alle må få tro det de vil... Men hva har denne forsiktigheten ført til?

Da jeg var liten var det flere som våget å rope "varsko her" - og noen av dem kunne virkelig skremme vannet av meg. Jeg tror ikke det er riktig heller. Men jeg er redd vi har gått fra den ene grøfta til den andre. 

Herre, hva skal vi gjøre? Det første Johannes svarte var "Så bær da frukt som svarer til omvendelsen."
Som allerede nevnt sier forfatteren av denne planen "Omvendelse er ikke bare en bønn eller noen ord vi sier. Gjerningene våre skal vitne om at vi lever annerledes når vi lever for Gud."
Vi er kalt til av Han som er verdens lys, til å være et lys for Ham. Leve et liv som vitner om Ham. Jeg tror vi trenger en ny vekkelse blant oss troende. For det er vi som er høstarbeideren Gud trenger til høsten som alt er moden.  (Matt 9;37)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar