onsdag 13. oktober 2021

1.Mos 1

 Siden jeg ikke har funnet noen ny plan enda, velger jeg å starte en ny runde med min egen. Og skulle det dukke opp noen planer jeg får lyst til å jobbe med, så kommer de nok innimellom. Du må gjerne gi meg noen tips om du har noen gode bibelleseplaner å anbefale. Når vi begynner på en runde med hele bibelen har vi alltid noe å grunne på :-D

1 I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden.

For en pangstart! Så mye vakker og spennende natur som finnes! Det er virkelig som om skaperverket lovpriser sin skaper.

14 Gud sa: «Det skal bli lys på himmelhvelvingen til å skille dag fra natt! De skal være tegn for høytider, dager og år. 15 De skal være lys på himmelhvelvingen og skinne over jorden.» Og det ble slik. 16 Gud laget de to store lysene, det største lyset til å herske over dagen og det minste lyset til å herske over natten, og stjernene. 17 Gud satte dem på himmelhvelvingen til å lyse over jorden, 18 til å herske over dagen og over natten og til å skille lyset fra mørket.

Det er noe eget med lyset, ikke minst når det bryter med mørket. Det er noe magisk :-) Jesus sier "Jeg er verdens lys", og det bildet sier ikke lite!
Han har også kalt oss til å være et lys i mørke sammen med Ham.

 26 Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.» 27 Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem. 28 Gud velsignet dem og sa til dem

Skapt til å være sammen med Gud. 
Jeg kjenner meg så velsigna ved tanken. Samtidig kjenner jeg også sorg over at jeg ikke helt klarer å dele hva jeg har. Jeg skulle ønske flere kunne få smake og se at Gud er en god Gud. Herre, hvordan kan jeg bli en bedre veiviser til Deg? Det blir min bønn i dag!

Når Gud hadde skapt alt, står det;
31 Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var svært godt! 

Takk for skaperverket Herre, ja visst er det svært godt! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar