torsdag 29. juli 2021

Apgj 17

 De reiste gjennom Amfipolis og Apollonia og kom til Tessalonika. Der var det en jødisk synagoge,  2 og Paulus gikk dit som han pleide. Tre sabbater på rad talte han med dem ut fra skriftene.  3 Han tolket dem og forklarte at Messias måtte lide og stå opp fra de døde, og sa: «Det er Jesus, han jeg forkynner for dere, som er Messias.» 

Paulus gikk dit han pleide. Men selv var han ikke den han pleide å være - han var en helt ny skapning i Kristus Jesus. Tenk hvilken frimodighet han hadde! Det han underviste var radikalt, og absolutt ikke hva de pleide å høre. Og selv om mange kom til tro, vekket det også sterk motstand. 

Kjenner jeg trenger å be om veiledning og hjelp til å balansere rett mellom frimodighet og det å være vis... Eller forskjellen på det å være feig, og det å være klokt frimodig (leer) Jeg er veldig redd for å støte noen, eller for at andre skal tenke at jeg er sprø. 
Paulus var helt klart tøffere enn meg, men så hadde han også den kraft og veiledning han trengte. Han var åpen for det. 
Takk for ditt løfte Herre, om at vi skal få kraft! Jeg ber om kraft og visdom i høsten som ligger foran.

26 Han lot alle folkeslag, som stammer fra ett menneske, bo over hele jorden, og han satte faste tider for dem og bestemte grensene for deres områder. 27 Dette gjorde han for at de skulle søke Gud, om de kanskje kunne føle og finne ham. Han er jo ikke langt borte fra en eneste en av oss. 28 For det er i ham vi lever, beveger oss og er til

Herre, takk at Du er nær dem som søker Deg!

Paulus var som sagt frimodig i sin tale, og det ble ikke alltid like godt mottatt...

 32 Men da de hørte om oppstandelse fra de døde, gjorde noen narr av ham, men andre sa: «Vi hører deg gjerne tale mer om dette en annen gang.» 33 Så gikk Paulus fra dem. 34 Men det var noen som sluttet seg til ham og kom til tro. Blant dem var Dionysios fra Areopagos-rådet og en kvinne som hette Damaris og noen andre.

Herre, måtte jeg våge å være mer frimodig til å dele hva jeg står for, uten å tenke på hva andre måtte tenke og mene. Det er jo noe DU kan ta deg av. Måtte jeg være åpen for "den rette tid" og at "Du gir meg Ord"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar