tirsdag 29. juni 2021

Åp 2;7

 Jeg har en litt annerledes bloggpost denne gangen. I en av sine daglige poster denne uka, har pastor Andreassen sterke påstander om tilstanden til oss pinsevenner  (Hvem bli bli frelst?) Og jeg lurer rett og slett på om mange pinsevenner kjenner seg igjen i dette...? Stemmer dette med hva du erfarer?

Sitat; 
Bare i løpet av de årene jeg har fulgt med på Pinsebevegelsen i Norge, har det skjedd store forandringer siden jeg vokste opp. Først sa de at du ikke trengte den Hellige Ånd. Det var bra å ha det, og en fin erfaring, men du trengte det egentlig ikke. Så var det ikke noe behov for dåp heller. Når jeg var ung kunne man ikke være medlem av en menighet, med mindre man var døpt. Nå er det ikke lenger tilfelle heller noen steder. Selv om Jesus befalte oss det. Så sier de at det ikke er behov for omvendelse, selv om Gud sa at du ikke kunne unngå fortapelse uten det. Men med denne nye læren trenger du ikke engang å tro. Hva enn du gjør betyr ingen ting, for du vil bli frelst til slutt like vel.
Sitat slutt

Kanskje vi trenger å reflektere litt over hva vi står for? Er det tid for å vende om? I Åp 2;7 sier Jesus "Den som har hører, hør hva Ånden sier til menighetene" Herre, måtte mine ører være åpne for din rettledning! 

Jeg liker introen til filmserien "The Chosen" - det er en strøm av grå fisker som svømmer i ring, og en grønn fisk som svømmer mot strømmen. Og en etter en av de grå fiskene velger å vende om og følge etter den grønne fisken - mot strømmen. Jeg håper jeg kan være en av de grønne! Og ikke bare en som følger den store mengden uten å tenke meg om...1 kommentar:

  1. Jeg er med i en gruppe som leser bibelen sammen, og i går kom vi fram til Luk 14 hvor Jesus bl.a sier "34Salt er en god ting. Men om saltet mister sin kraft, kan det da bli til salt igjen? Matt 5,13 35Det kan ikke brukes, verken i jord eller gjødsel; det er bare til å kaste.
    Den som har ører å høre med, hør!"

    Det er ransakende, først og fremst for meg selv! Men også for vår menighet. Er det noe kraft i det jeg har å gi? Er vår menighet saltet med Guds Ord og Kraft, eller er vi (og jeg) blitt utvannet...?

    En ting er sikkert Herre, vi trenger Deg!! For uten Deg kan vi intet gjøre!

    SvarSlett