mandag 17. mai 2021

Josva 3 og 4

 Tidlig neste morgen brøt Josva og alle israelittene opp fra Sjittim, og de kom til Jordan. Der slo de leir før de krysset elven. 

Slik åpner dagens kapittel, og jeg tenkte "Modige Josva, lurer på hva du tenker nå?" Moses var død, og Josva stod alene som den nye lederen. Kanskje ikke helt alene? For han hadde en god venn og helt sikkert inspirator i Kaleb. Likevel...? 

Men så leste jeg videre;

 7 Herren sa til Josva: «Fra i dag av vil jeg gjøre deg stor i hele Israels øyne, så de forstår at jeg er med deg slik jeg var med Moses.

Den største og viktigste inspirator noen kan ha :-D Og Josva gir Gud æren;

 9 Josva sa til israelittene: «Kom hit og hør ordene fra Herren deres Gud!» 10 Josva sa: «Av dette skal dere skjønne at den levende Gud er midt iblant dere


 Men da prestene som bar kisten, kom fram til Jordan og føttene deres brøt vannflaten, 16 stanset vannet som strømmet til ovenfra, og reiste seg som en voll langt oppe, ved Adam, den byen som ligger i nærheten av Saretan, mens det vannet som rant ned i Araba-sjøen, som kalles Saltsjøen, ble helt borte. Folket krysset elven rett imot Jeriko. 17 Prestene som bar Herrens paktkiste, ble stående trygt på den tørre bunnen midt i Jordan mens alle israelittene gikk tørrskodd over, helt til alt folket var kommet over Jordan.

Det må ha vært litt av et syn!

Historien avsluttes i neste kapittel;

 20 De tolv steinene som de hadde tatt med seg fra Jordan, reiste Josva i Gilgal, 21 og han sa til israelittene: «Når barna deres i morgen spør sine fedre: Hva betyr disse steinene? 22 skal dere forklare det for barna og si: Her gikk israelittene over Jordan på tørt land. 23 Herren deres Gud tørket ut vannet i Jordan for dere til dere hadde gått over, slik Herren deres Gud gjorde med Sivsjøen, som han tørket ut for oss til vi hadde gått over. 24 Dette gjorde han for at alle jordens folk skal skjønne at Herrens hånd er sterk, og for at dere alle dager skal frykte Herren deres Gud.»

Herrens hånd er sterk :-D Også i dag kan Gud gripe inn på mirakuløst vis. Og om ikke lenge vil alle igjen få se det. Det er egentlig skremmende og trøstefullt samtidig... 

Herre, i dag ber vi for ditt folk som igjen trenger din sterke hånd. 
Og jeg ber for "mitt folk" som også trenger en berøring av deg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar