mandag 10. mai 2021

Josva 1 og 2

 Da Moses, Herrens tjener, var død, sa Herren til hans medhjelper Josva, Nuns sønn:  2 «Min tjener Moses er død. Gjør deg nå klar til å gå over Jordan, du og hele dette folket, inn i det landet som jeg vil gi til dem, til israelittene.  3 Hvert sted dere setter foten på, gir jeg dere, slik som jeg lovet Moses. 

Slik åpner dagens kapittel. Jeg har noen ganger snakket om det å ha en mentor. Jeg skulle ønske det var flere gode mentorer rundt oss i dag. Tenker på hvordan Jesus var tett sammen med disiplene, og lærte dem opp. Og her hadde Josva Moses. 
Men selv om det å ha en mentor er viktig, er det noe som er enda viktigere. Nemlig at Gud taler til hver enkelt. Josva tok ikke bare over en rolle etter Moses. Han ble selv kalt av Gud. Men takket være Moses, var Josva godt forberedt!

Gud sier videre til Josva;

 7 Vær bare modig og sterk, så du trofast følger hele den loven som Moses, min tjener, påla deg å holde. Vik ikke av fra den, verken til høyre eller venstre, så skal du lykkes overalt hvor du går.  8 Denne loven skal du alltid ha på dine lepper. Les fra lovboken dag og natt, så du trofast følger alt det som er skrevet i den. Da skal du ha fremgang der du ferdes, og alt skal lykkes for deg.  9 Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.»

Jesus sier noe av det samme til oss i Joh 15;7

Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det. Det ligger velsignelse i å lese og ta vare på Ordet. 

I det neste kapitlet hører vi om Rehab som tror på at Gud har gitt dem landet. Og hun ber for sin familie. Hennes tro og bønn reddet hennes familie.

Sverg nå ved Herren at dere vil vise godhet mot min familie, siden jeg har gjort godt mot dere. Gi meg et troskapstegn på 13 at dere vil la min far og mor, mine brødre og søstre og alle i deres hus få leve, og berge livet vårt fra døden.»
   
 14 Da svarte mennene: «Med vårt eget liv skal vi stå inne for deres liv, så sant du ikke røper planene våre. Når Herren gir oss landet, skal vi vise godhet og troskap mot deg.»

Herre, takk for Ordet ditt i dag, som oppmuntrer til både å lese og be! Takk for ditt nærvær i Ordet, og for det livet vi finner i dem!
I dag ber vi først og fremst for våre familier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar