søndag 9. mai 2021

Ap.gj.9

 Saulus raste fremdeles mot Herrens disipler og truet dem på livet. Han gikk til øverstepresten  2 og ba om brev til synagogene i Damaskus for å kunne finne dem som hørte til Veien, både menn og kvinner, og føre dem i lenker til Jerusalem.  3 Underveis, da han nærmet seg Damaskus, strålte plutselig et lys fra himmelen omkring ham.  4 Han falt til jorden og hørte en stemme som sa: «Saul, Saul, hvorfor forfølger du meg?»  5 «Hvem er du, Herre?» spurte Saul. Og svaret lød: «Jeg er Jesus, han som du forfølger.  6 Men reis deg nå og gå inn i byen. Der vil noen si deg hva du skal gjøre.»

Ganske utrolig at en så sterk motstander, skulle bli et så sterkt vitnesbyrd. Men så ble han også radikalt omvendt :-) 
Jeg har tidligere snakket om at Gud helt sikkert så hans ærlige hjerte, og hans kjærlighet til Ordet. En mann med stor kunnskap. Derfor åpnet Gud øynene hans, og han ble et sterkt redskap for Guds rike.
Men det er en side jeg ikke har tenkt på før, og det er at Gud samtidig fjernet en av de sterkeste motstanderne. Kanskje dette var en av grunnene at det etter hvert roet seg. V 31 sier " 
Kirken hadde nå fred over hele Judea og Galilea og Samaria. Den ble bygd opp og levde i ærefrykt for Herren, og den vokste, styrket av Den hellige ånd "

Det er også sterkt å lese hvordan Gud talte til Ananias, som med god grunn tvilte på det han hørte. Men Gud var så tydelig, at han ble overbevist.

10 I Damaskus bodde en disippel som het Ananias. I et syn sa Herren til ham: «Ananias!» Han svarte: «Her er jeg, Herre.» 11 Og Herren sa: «Gå bort i den gaten som kalles Den rette, og i huset til Judas skal du spørre etter Saulus fra Tarsos. For se, han ber. 12 Og han har hatt et syn og sett en mann som heter Ananias komme og legge hendene på ham, så han får synet igjen.» 13 Men Ananias svarte: «Herre, jeg har hørt mange fortelle om denne mannen og alt det onde han har gjort mot dine hellige i Jerusalem. 14 Og nå er han her med fullmakt fra overprestene for å legge i lenker alle som påkaller ditt navn.» 15 Men Herren sa til ham: «Gå! For jeg har utvalgt ham som mitt redskap til å bære mitt navn fram for hedningfolk og konger og for Israels folk. 16 Og jeg skal vise ham alt han må lide for mitt navns skyld.» 17 Da gikk Ananias, og han kom inn i huset, la hendene på ham og sa: «Saul, min bror! Herren selv, Jesus som viste seg for deg på veien hit, han har sendt meg for at du skal få synet igjen og bli fylt av Den hellige ånd.» 18 Straks var det som om skjell falt fra øynene hans, og han kunne se. Han sto opp og ble døpt. 19 Så spiste han og kom til krefter.

Siste del forteller om Peter som fremdeles er et sterkt redskap for JESUS. En mann som har vært lam i 8 år blir helbredet, og til og med en død kvinne får igjen livet gjennom Peters bønn. Han har virkelig fulgt i Jesu fotspor! 

Åh Herre, i blant ønsker jeg at du igjen kunne bli så tydelig her...
Jeg ber Herre, tenn en ny brann i oss som tror på deg! For det er jo vi som er dine hender og føtter her. 

Jeg velger å avslutte med bønnen jeg hører på akkurat nå, gjennom lovsangen "Great I Am"

Jeg vil være nær Deg, ved din side
Så himmelen blir ekte og døden en løgn
Jeg vil høre stemmer av engler som synger
halleluja, hellig hellig, den allmektige, store Jeg Er
Verdig er Du!

Jeg vil være nær ditt hjerte,
vise kjærlighet til verden og hate mørket
Jeg vil se tørre bein bli levende igjen
Stemme i et kor;
Halleluja, hellig hellig, den allmektige store Jeg Er
Verdig er Du!

Fjellene rister foran Deg,
Demonene flykter og løper
når de hører den mektige Kongens navn JESUS
Det er ingen kraft fra den onde, eller noe annet
som kan stå imot kraften og nærværet av
den allmektige Jeg Er

Den allmektige Jeg Er,
Ja, halleluja, hellig hellig, Gud allmektig
Den store Jeg Er, Du er verdig
Det finnes ingen som Deg.

AMEN





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar