lørdag 24. april 2021

Ap.gj.4

 7 De lot apostlene bli ført fram og forhørte dem: «Med hvilken kraft og i hvilket navn har dere gjort dette?»

     8 Da ble Peter fylt av Den hellige ånd og svarte dem: «Rådsherrer og eldste i folket!  9 Når vi i dag blir forhørt på grunn av en velgjerning mot en syk mann og blir spurt om hvordan han er blitt helbredet, 10 så skal dere alle, og hele Israels folk, vite dette: Når denne mannen står frisk foran dere, er det ved navnet til Jesus Kristus, nasareeren, han som dere korsfestet, men som Gud reiste opp fra de døde. 11 Han er
           steinen som ble vraket av dere bygningsmenn,
           men som er blitt hjørnestein.
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»
   
 13 Da de så hvor frimodige Peter og Johannes var, og forsto at de var ulærde menn av folket, undret de seg. De visste at de hadde vært sammen med Jesus, 14 og da de så mannen som var helbredet, stå der sammen med dem, kunne de ikke si imot. 

Det er helt fantastisk å lese om hvor sterk og frimodig Peter har blitt - mannen som tidligere var så redd at han nektet for å kjenne Jesus. Nå proklamerer han høyt og tydelig hvem han tror på, hvem han tilhører. Han hadde fortsatt grunn til å være redd. I dagens kapittel blir de bl.a. truet til å ikke forkynne mer.

19 Men Peter og Johannes svarte dem: «Døm selv om det er rett i Guds øyne å adlyde dere mer enn ham. 20 Men vi kan ikke la være å tale om det vi har sett og hørt.» 21 Da truet de dem enda mer, men lot dem gå. For de fant ingen mulighet til å straffe dem så lenge hele folket lovpriste Gud for det som var skjedd.  22 Mannen som var blitt helbredet ved dette underet, var jo over førti år.

23 Etter at de var løslatt, gikk de til sine egne og fortalte hva overprestene og de eldste hadde sagt. 24 Da de andre hørte det, ba de til Gud med ett sinn og én stemme

31 Da de hadde bedt, skalv stedet der de var samlet. De ble alle fylt av Den hellige ånd og talte Guds ord med frimodighet.

Som sagt, Peter hadde fortsatt like god grunn til å være redd, men nå hadde han fått den kraften Jesus hadde lovet; Den Hellige Ånd. Vi ser også styrken det var i felles bønn!

Herre, takk for løftet om kraft! Takk at jeg hver dag kan søke deg, å få den kraften jeg trenger for dagen i dag.
Takk for felleskapet med andre troende. Du ser at det har vært et vanskelig år for akkurat dette. Jeg ber for menigheten i dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar