torsdag 29. april 2021

Apgj 7

 I forrige kapittel (Apgj 6) ble Stefanus tatt til fange for sin tro, og dagens kapittel handler om dette møtet. Der står han foran sine bødler... og er like frimodig i sin tro. Han underviser med stor kunnskap, men det blir ikke godt mottatt... Kanskje ikke så rart, for Stefanus legger ikke to fingre imellom. Han sier det rett ut hva de faktisk trenger å høre. 
Men i stede for å vende om, holder de fast på sitt. 

 Stivnakket er dere, uomskåret både på hjerte og ører! Alltid står dere Den hellige ånd imot, som deres fedre, så også dere. 52 Har det noen gang vært en profet som fedrene deres ikke forfulgte? De drepte dem som på forhånd forkynte at Den rettferdige skulle komme. Og nå har dere forrådt og myrdet ham, 53 dere som mottok loven på befaling fra engler, men ikke holdt den.»

54 Da de hørte dette, ble de så rasende at de skar tenner mot ham. 55 Men Stefanus var fylt av Den hellige ånd og rettet blikket mot himmelen, og der så han Guds herlighet og Jesus stå ved Guds høyre hånd. 56 Da sa han: «Jeg ser himmelen åpen og Menneskesønnen stå ved Guds høyre hånd.»

Gud så hva som var i ferd med å skje, og gir Stefanus den kraften han trenger. Det er sterkt å lese om hans frimodighet i en så farlig situasjon. Stefanus gir sitt liv for sannheten. Like stort er det å lese om hans tilgivelse av bødlene. Stefanus hadde virkelig kommet langt i det å bli lik Jesus!

 Mens de steinet Stefanus, ba han og sa: «Herre Jesus, ta imot min ånd.» 60 Så falt han på kne og ropte høyt: «Herre, tilregn dem ikke denne synden!» Med disse ordene sovnet han inn.

Herre, i dag vil jeg først og fremst takke for alle menn og kvinner som trofast har forkynt ditt Ord, selv om det kostet dem livet. Dette sier mye om hvor verdifullt de syntes dette var.
Hvilken verdi setter jeg på ditt Ord? Min frimodighet kunne så absolutt vært større! Og mitt liv er ikke i den minste fare...
Det å bli mer lik Deg, det er også noe jeg trenger å vokse videre i. Husker jeg for litt siden ba om at det måtte reises opp flere sterke mentorer. Vi trenger det! Men hvilken fantastisk mentor vi har i Deg?! 

Jeg trenger også å be om at jeg selv i større grad kan være en mentor for andre..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar