tirsdag 27. april 2021

5.Mos 30 og 31

 Jeg er med i en bibelgruppe, og de to siste gangene har lederen snakket om viktigheten av tro, lydighet og lyst (hjertets innstilling) Syntes dagens tekst var med på å bekrefte dette. Kapitlet åpner slik;

Når alt dette kommer over deg, velsignelsen og forbannelsen som jeg har lagt fram for deg, og du tar det til deg i ditt hjerte ute blant alle folkeslagene som Herren din Gud har drevet deg bort til,  2 og du så vender om til Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og lyder hans røst i alt det jeg pålegger deg i dag, både du og dine barn,  3 da skal Herren din Gud vende din skjebne og være barmhjertig mot deg. Herren din Gud vil igjen samle deg fra alle de folk han har spredt deg ut blant.  4 Om du så er drevet bort til himmelens grense, skal Herren din Gud samle deg derfra, og derfra skal han hente deg.  5 Herren din Gud vil føre deg til det landet som dine fedre inntok, og du skal innta det igjen. Han skal gjøre vel mot deg og gjøre deg mer tallrik enn fedrene dine.
   
  6 Herren din Gud skal omskjære ditt hjerte og dine etterkommeres hjerte, så du elsker Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel, slik at du skal få leve

Denne siste biten er også god. Dersom jeg tror, helhjertet og lyder Ham, så vil han forvandle mitt hjerte mer og mer.

Disse budene som jeg gir deg i dag, er verken ufattelige eller langt borte. 12 De er ikke i himmelen, så du må si: «Hvem vil fare opp til himmelen for oss og hente dem ned, så vi kan få høre dem og leve etter dem?» 13 De er heller ikke på den andre siden av havet, så du må si: «Hvem vil dra over havet for oss og hente dem, så vi kan høre dem og leve etter dem?» 14 Nei, ordet er deg helt nær, i din munn og i ditt hjerte, så du kan leve etter det.

Det neste kapitlet fortsetter med å fortelle om Josva som nå skal lede folket inn i det landet han en gang var med å speide ut. Tenk at han og Kaleb var de ensete to som fikk komme inn i dette landet av de som en gang vandret ut av Egypt. Hvorfor? Fordi de hadde nettopp disse tre ingrediensene jeg åpnet med; tro, lydighet og vilje til å gå inn i løfteslandet. Og de fikk oppleve det!

7 Så kalte Moses Josva til seg mens alle israelittene så på, og sa til ham: Vær modig og sterk! For du skal føre folket inn i det landet som Herren med ed lovet å gi deres fedre, og du skal la dem få det til eiendom.  8 Herren selv skal gå foran deg. Han skal være med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. Vær ikke redd og mist ikke motet!

Josva overtok stafettpinnen etter Moses. Men det var ikke Moses som pekte ut Josva, det var Gud selv som gav Josva oppgaven.

14 Herren sa til Moses: «Se, tiden da du skal dø, nærmer seg. Kall Josva hit, og still dere opp i telthelligdommen, så jeg kan gi ham oppdraget hans.» 

Endelig står de igjen foran løfteslandet, og Gud leder dem inn slik han har lovet. Da sier Gud noe helt spesielt til Moses;

 20 Nå fører jeg dem inn i det landet som jeg med ed lovet deres fedre, et land som flyter av melk og honning. Men når de har spist seg mette og er blitt fete, vil de vende seg til andre guder og dyrke dem. De vil forakte meg og bryte min pakt.

Enda Gud visste om dette allerede før de fikk komme inn i dette landet, så gjennomførte Han det Han hadde lovet dem. Ingen kunne rokke ved Guds plan. 
Gud har fortsatt en plan! En plan som ender med "En ny himmel og en ny jord" (Åp 21)

Jeg har så mange spørsmål og undringer om dagen... og mye jeg ikke helt forstår. Men så godt at Gud er en Far som gjennomfører det Han har bestemt. Og så godt at Han leder den som søker Ham!
Herre, du som også kan forme hjerter, jeg ber om at du må forme mitt hjerte så jeg har det som trengs; tro, lydighet og lyst


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar