mandag 19. april 2021

5.Mos 28

 Hvis du nå vil adlyde Herren din Guds røst og trofast følge alle hans bud som jeg gir deg i dag, da skal Herren din Gud sette deg høyt over alle folkeslag på jorden,  2 og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud:

Slik åpner dagens kapittel fra Moseloven, og den fortsetter med å ramse opp alle velsignelsene som da vil komme. Videre skriver moseloven;

8 Herren skal befale velsignelse over deg, over din matbod og i alt ditt arbeid. Ja, Herren din Gud skal velsigne deg i det landet som han gir deg.
   
  9 Dersom du holder budene fra Herren din Gud og går på hans veier, vil Herren gjøre deg til sitt hellige folk, slik han med ed har lovet deg. 10 Da skal alle folk på jorden få se at Herrens navn er ropt ut over deg

Vet du hva dette minner meg om? Ordene Jesus sa i Joh 15;

Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det.


Den siste delen av kapitlet er det vanskelig å si noe om... Gud virker så truende der han lover forbannelser over de som ikke fulgte loven. Det burde absolutt gjøre valgene deres enkelt. Hvem velger forbannelse framfor velsignelse...? 
Men valg er jammen ikke så enkle som de skulle se ut. Ta en så enkel sammenligning som helse. Vi vet hva som er best for helsa vår. Spise sunt og trene regelmessig. Likevel er det mange som velger å droppe trening og ofte spise usunt, vel vitende om at det påvirker både kropp og helse. Hva er det som gjør at det er vanskelig å velge det som er best for oss?

Men tilbake til teksten som virket så truende... Gud visste at de (og vi) ikke ville klare det. Han hadde heldigvis en større plan enn disse truslene. Han hadde en løsning! JESUS

Min søster minnet meg om dette verset i dag; Rom 7;6 hvor Paulus sier;
Men nå er vi løst fra loven, vi er døde fra det som bandt oss. Derfor tjener vi Gud i et nytt liv i Ånden, og ikke i det gamle, etter bokstaven.

Men en ting gjelder fortsatt. Ordene Jesus sa (som nevnt) "Om dere blir i Meg og mine Ord blir i dere" Det ligger stor velsignelse i det!

Herre takk for ditt levende Ord og for hva det gjør med oss! 
Åh jeg ber igjen om at flere og flere må kjenne lengsel etter ditt Ord!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar