søndag 14. mars 2021

Judas brev

 Judas, Jesu Kristi tjener og Jakobs bror, hilser dem som er kalt, dem som er elsket av Gud, vår Far, og bevart for Jesus Kristus.  2 Barmhjertighet, fred og kjærlighet være med dere i rikt mål!

Slik åpner Judas sitt brev, som bare er på ett kapittel. Men betydning har han helt klart hatt, siden han også fikk plass i bøkenes bok :-) Han fortsetter brevet slik;

3 Mine kjære! Jeg har hatt et inderlig ønske om å skrive til dere om frelsen vi har sammen. Men nå ser jeg meg tvunget til å sende dere noen formanende ord om å kjempe for den tro som de hellige én gang for alle har fått overlevert.  4 For det har sneket seg inn visse folk blant dere...

Så beskriver han videre hva salgs folk det er snakk om. 

De er gjetere som bare passer seg selv, skyer som driver for vinden uten å gi regn. De er trær uten frukt om høsten
Dette er folk som murrer og klager over sin skjebne, men som lever etter sine egne lyster. Med munnen taler de store ord, og de smigrer andre når de har nytte av det.

17 Men dere, mine kjære, må huske det som er forutsagt av vår Herre Jesu Kristi apostler 18 da de sa til dere: «I den siste tid skal det komme spottere som følger sine egne ugudelige lyster.» 19 Dette er de som skaper splid. De er rent menneskelige og har ikke Ånden.

Judas advarer mot dette, og sier vi må ta vare på det vi har fått. Disse menneskene kan være med å ødelegge rett og slett. 
Jeg ble litt forskrekket og tenkte "... men både vi og Guds hus må da være åpen for alle?"
Jeg tror det handler mest om hvem vi tar inn i din nære krets, de vi deler tro og erfaringer med. Det handler om å være våken for hvem vi velger å følge eller høre på. 

For i slutten av sitt brev forstår vi at Judas selvsagt ikke mener at kirken bare er for de "perfekte" Her kommer han med en oppmuntring til først å ta vare på oss selv - for først da kan vi være med å hjelpe andre.

20 Men dere, mine kjære, må bygge dere selv opp ved deres høyhellige tro under stadig bønn i Den hellige ånd. 21 Bli værende i Guds kjærlighet mens dere venter på at vår Herre Jesu Kristi barmhjertighet skal føre dere til evig liv. 22 Mot dem som tviler, skal dere være barmhjertige. 23 Andre skal dere berge ved å rive dem ut av ilden. Og mot andre igjen skal dere vise barmhjertighet med frykt, så dere til og med skyr kappen som er flekket til av kroppens begjær.

Jesus, takk for at Du er med hele veien. Måtte jeg være åpen for det du viser meg! Både hva som trengs å endres i mitt liv, og hva jeg må gjøre når muligheter for å hjelpe andre dukker opp. Hjertet vendt mot deg - alltid!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar