mandag 15. mars 2021

Joh 11

 En mann som het Lasarus, var blitt syk. Han var fra Betania, landsbyen der Maria og hennes søster Marta bodde.  2 Det var Maria som salvet Herren med fin salve og tørket føttene hans med håret sitt. Lasarus, som lå syk, var hennes bror.  3 Søstrene sendte bud til Jesus og sa: «Herre, han som du er så glad i, er syk.»  4 Da Jesus fikk høre det, sa han: «Denne sykdommen fører ikke til døden, men er til Guds ære. For ved den skal Guds Sønn bli herliggjort.» 

Det er en kjent historie, og et mektig under som skjer. Men det er mer enn det, for med dette viser Jesus at det er mulig. HAN har makt også over døden. Så når Jesus står opp fra de døde, har han allerede vist hvem Han er. Han har sådd troen i deres hjerter. 

14 Da sa Jesus rett ut: «Lasarus er død. 15 Og for deres skyld er jeg glad for at jeg ikke var der, så dere kan tro. Men la oss gå til ham.»


Når Jesus endelig kom fram, hadde Lasarus vært død i 4 dager. Jeg hadde ikke våget å håpe. Ikke bittelitt en gang. Men hør hva Marta sier;

 20 Da Marta hørte at Jesus kom, gikk hun for å møte ham. Maria ble sittende hjemme. 21 Marta sa til Jesus: «Herre, hadde du vært her, var ikke broren min død. 22 Men også nå vet jeg at alt det du ber Gud om, vil han gi deg.»

Likevel, når Jesus sier at Lasarus skal stå opp, blir hun usikker. Hvem ville ikke blitt det. Men halleluja, det var ikke dem det kom an på. Ikke en gang deres manglende tro kunne rokke ved dette underet. For her hadde Gud et helt klart budskap.

Jesus visste at det nå skulle skje noe stort, noe som ville styrke deres tro. Likevel gjør det sterkt inntrykk på ham å se hvordan de sørger over Lasarus. Jesus gråter med dem. Kjenner jeg blir rørt ved tanken på at Gud er slik - han har medfølelse med oss!

Fikk lyst til å ta med Ordet fra Heb.4;

15 For vi har ikke en øversteprest som ikke kan lide med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. 16 La oss derfor frimodig tre fram for nådens trone, så vi kan finne barmhjertighet og finne nåde som gir hjelp i rette tid.

Men tilbake til Lasarus. Noen av jødene som var der, sa;

 37 Men noen av dem sa: «Kunne ikke han som åpnet øynene på den blinde, også ha hindret at denne mannen døde?»

Dette spurte de, men ingen spurte "Kan han gjøre noe nå?" Nå skal jeg ikke være "ovapå" - for heller ikke jeg ville spurt det. Vi har klare meninger om hvordan ting skal foregå, og når det ikke lenger er mulig. 
Men halleluja - slike begrensninger har ikke Gud! 

Jesus løftet blikket mot himmelen og sa: «Far, jeg takker deg fordi du har hørt meg. 42 Jeg vet at du alltid hører meg. Men jeg sier dette på grunn av alt folket som står omkring, så de skal tro at du har sendt meg.» 43 Da han hadde sagt dette, ropte han høyt: «Lasarus, kom ut!» 44 Da kom den døde ut, med liksvøp rundt hender og føtter og med et tørkle bundet over ansiktet. Jesus sa til dem: «Løs ham og la ham gå!»

Når ryktet senere ville gå, om at Jesus hadde stått opp - da ville mange allerede ha sett at HAN KUNNE DET!


Fariseerne blir opprørt over det de ser og hører, og legger onde planer. Men uten at de er klar over det, er de en del av Guds plan.

 49 En av dem, Kaifas, som var øversteprest det året, sa da: «Dere skjønner ingenting. 50 Dere tenker ikke på at det er bedre for dere at ett menneske dør for folket, enn at hele folket går til grunne.» 51 Dette sa han ikke av seg selv, men fordi han var øversteprest det året, talte han profetisk om at Jesus skulle dø for folket. 52 Ja, han skulle ikke bare dø for folket, han skulle også samle til ett de Guds barn som er spredt omkring.


Herre, takk for at du er mektig. Du kan mer enn vi noen gang kan fatte. 
Marta og Maria opplevde stor sorg og smerte - de visste ikke at det hele skulle ende i et mektig under. 
Du er med oss gjennom alt vi møter. 

En annen spennende ting å tenke på, er at jeg er en del av din plan. Det er ikke alltid jeg ser det, men jeg tror at du kan bruke meg - i smått og kanskje stort :-D

Jeg ber for denne dagen. Jeg ber for arbeidsplassen min, alle menneskene der, både store og små. Du ser hvem som trenger noe ekstra!
Takk for at du er en Gud som føler med oss. Du gråter med de som gråter, og jubler med de som fryder seg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar