lørdag 6. mars 2021

Joh 8

 og Jesus gikk ut til Oljeberget.  2 Tidlig neste morgen kom han til tempelet igjen. Hele folkemengden samlet seg om ham, og han satte seg og begynte å undervise dem.

Åh om jeg kunne vært der? 
Jeg ler litt nå da, for egentlig er jeg vel glad for å være her :-D Det var jo ikke bare bare å være en kvinne på den tiden... Men å høre Jesus undervis?! Så glad jeg er for at mange tok vare på mye av det Jesus sa og delte den gangen! Vi får en smakebit av Hans Ord, og enda bedre; vi får ta del i frelsesverket som Han kom for å gi!

 3 Da kom de skriftlærde og fariseerne med en kvinne som var grepet i ekteskapsbrudd. De førte henne fram  4 og sa: «Mester, denne kvinnen er grepet på fersk gjerning i ekteskapsbrudd.  5 I loven har Moses påbudt oss å steine slike kvinner. Men hva sier du?»  6 Dette sa de for å sette ham på prøve, så de kunne få noe å anklage ham for.

De var smarte - det skal de ha... de visste at Jesus aldri ville steine henne. Ikke fordi han ville bryte loven, men fordi han visste at hun ikke fortjente dette mer enn noen av de andre heller. 
Og Jesus - undrenes Gud - viste dem akkurat dette; 
«Den av dere som er uten synd, kan kaste den første steinen på henne.» Og ikke én av dem kunne kaste stein. 

12 Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» 

Å Herre, jeg ber om at Du som ER lys, skal skinne på meg, i meg og gjennom meg!

Johannes er virkelig tydelig på at Jesus er Gud. Her dukket det opp igjen, når Jesus taler til fariseerne;

 23 Han sa til dem: «Dere er nedenfra, jeg er ovenfra. Dere er av denne verden, jeg er ikke av denne verden. 24 Jeg sa at dere skal dø i deres synder. For hvis dere ikke tror at Jeg er, skal dere dø i deres synder.» 25 «Hvem er du?» spurte de. «Den jeg har sagt dere fra begynnelsen av», sa Jesus. 26 «Jeg har mye å si om dere og dømme dere for. Men han som har sendt meg, taler sant, og det jeg har hørt av ham, det sier jeg til verden.»  27 De skjønte ikke at det var sin Far han talte om.  

I 2.Mos 3 kan vi lese;

 13 Da sa Moses til Gud: «Sett at jeg går til israelittene og sier til dem: Deres fedres Gud har sendt meg til dere, og de så spør meg: Hva er hans navn? Hva skal jeg da svare dem?» 14 Gud svarte Moses: «Jeg er den jeg er.» Og han sa: «Slik skal du svare israelittene: Jeg er har sendt meg til dere.» 

På slutten av kapitlet sier han også;

 58 Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Før Abraham var, er jeg.» Legg merke til at det står er - og ikke var. Spennende :-) Han Er!

Jesus fortsetter og undervise;

31 Jesus sa da til de jødene som var kommet til tro på ham: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. 32 Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.» 33 De sa til ham: «Vi er Abrahams ætt og har aldri vært slaver for noen. Hvordan kan du da si at vi skal bli fri?» 34 Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som gjør synd, er slave under synden. 35 En slave blir ikke i huset for alltid, men en sønn blir der for alltid. 36 Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.

Jesus vil mer enn å tilgi vår synd - han vil sette oss fri, virkelig fri.

Denne gangen velger jeg å avslutte bønnen gjennom Ordet fra Ef.1;

 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige 19 og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror. 20 Med denne veldige makt og styrke reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og åndskrefter, over alt velde og herredømme og over alle navn som nevnes kan, ikke bare i denne tid, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, 23 som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar