fredag 5. mars 2021

5.Mos 18 og 19

 Dagens kapittel begynner med å fortelle om levittene som ikke hadde arv blant sine brødre. Deres arv var av en helt annen art;

 2 Men de skal ikke ha noen arv blant brødrene sine. Herren er deres arv, slik han har lovet.

De skulle bl.a. leve av tienden som de andre brødrene kom med. Også i dag gir vi vår tiende til de som står i Herrens tjeneste. Tiende for at Guds Ord skal forkynnes :-) La oss be for våre pastorer og ledere, også for alle de som har sine oppgaver i kirken, enten de er store eller små. Gud velsigner dem!

Det neste kapitlet åpner med et helt annet tema - nesten i den andre enden vil jeg si :-D

 2 skal du skille ut tre byer midt i landet ditt, det som Herren din Gud gir deg for at du skal ta det i eie.  3 Du skal måle opp avstandene og dele det landet Herren din Gud vil gi deg til eiendom, i tre områder, slik at enhver drapsmann kan rekke å flykte dit.

Gud har omsorg for alle! Det viser det virkelig. Den gangen hvor loven lød "Øye for øye og tann for tann" (v.21) viste Gud en noe bedre vei... Ved å opprette slike byer fikk de mulighet og tid til å forsvare seg.
I dag er vårt tilfluktsted JESUS. Ikke et sted hvor jeg kan forsvare meg, men hvor jeg finner nåde og frelse.

Herre, i dag vil jeg takke deg for at du er FAR for alle som søker deg. Uansett rang eller fortid. Du er vår tilflukt, vår nåde og frelse. Du er vår Far som viser omsorg og kjærlighet. Måtte jeg i større grad være med å dele dette videre. At jeg elsker fordi du elsker meg først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar