tirsdag 23. mars 2021

Joh 15

 2 Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver grein som bærer frukt, renser han så den skal bære mer. 

I hvilken sammenheng har du hørt om dette temaet?
Kanskje du har hørt undervisning om det også?
Jeg må innrømme at jeg har hørt dette temaet i litt negativ setting der kristne blir målt opp mot hverandre. "Det er på fruktene at treet skal kjennes, og bærer det ikke noe frukt er det ikke mye verdt
Nesten så man kan få prestasjonsangst av mindre, sant?

Men heldigvis er det ikke slik Jesus underviser om dette. Jesus sier til og med at dette ikke er noe vi kan få til av oss selv. 

3 Dere er alt rene på grunn av det ordet jeg har talt til dere.  4 Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik som greinen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg.  5 Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre. 

Det kommer av seg selv rett og slett, når vi blir I HAM. Om vi ikke blir i ham, så visner greinen og dør... 
Men selv da er det håp. I Rom 11 skriver Paulus;

23 Men også de andre skal bli podet inn dersom de ikke holder fast på sin vantro. For Gud har makt til å pode dem inn igjen. 

Jesus sier videre i dagens kapittel;

12 Og dette er mitt bud: Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere. 13 Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine. 14 Dere er mine venner hvis dere gjør det jeg befaler dere. 15 Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, for tjeneren vet ikke hva herren hans gjør. Jeg kaller dere venner, for jeg har gjort kjent for dere alt jeg har hørt av min Far. 

Tenk at Han som er kongenes Konge, Den Allmektige, Han er også min venn og bror. Så nær oss vi Han være.


Takk for at Du Herre, er med meg hver dag. Også i dag vil jeg legge dagen i dine hender. Ber for barna i barnehagen i dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar