onsdag 24. mars 2021

Åp 5-6

 Johannes fortsetter å beskrive det han ser i himmelen. At det er noe helt for seg selv er det ingen tvil om. Kan ikke ha vært lett å beskriver heller. Det er vanskelig å forstå eller se for seg egentlig... 

Og jeg så at han som satt på tronen, hadde en bokrull i sin høyre hånd. Det var skrevet både inni og utenpå den, og den var forseglet med sju segl.  2 Da så jeg en mektig engel som ropte med høy røst: «Hvem er verdig til å åpne boken og bryte seglene?»  3 Men verken i himmelen eller på jorden eller under jorden var det noen som kunne åpne boken eller se i den.  4 Da gråt jeg sårt, fordi ingen var funnet verdig til å åpne boken eller se i den.  5 Men en av de eldste sa til meg: «Gråt ikke! For løven av Judas stamme, Davids rotskudd, har seiret og kan åpne boken og de sju seglene.»

Hva er egentlig boken med de 7 seil...? Det kommer mer fram i det neste kapitlet. Jeg skjønner at det handler om framtiden, og jeg innrømmer at det er litt skremmende. 
Men helt ærlig, så er framtiden nokså skremmende å tenke på når jeg leser nyheter også. Natur og miljø som bare blir mer og mer ødelagt, og internett som vi har blitt så avhengig av. Hva skjer om det bryter fullstendig sammen...?

Enten jeg leser Johannes åpenbaring, eller alle forskeres dystre framtidsutsikter, så kan jeg stole på at Gud har kontroll. Jeg kan til og med se forbi den skumle framtiden, og like inn i himmelen med Gud. En dag skal alt bare være godt.. takket være Lammet. Takket være hva JESUS har gjort for oss. Verdig er HAN!

Verdig er du til å ta imot boken
          og bryte seglene på den.
          For du ble slaktet,
          og med ditt blod har du frikjøpt for Gud
          mennesker av alle stammer og tungemål,
          av alle folk og nasjoner.
          
   
 10 Du har gjort dem til et kongerike
          og til prester for vår Gud,
          og de skal herske som konger på jorden.

Det neste kapitlet beskriver som sagt hva som skjuler seg bak disse seglene. Men lett å tolke er det ikke, så det skal jeg ikke prøve på heller.

Herre, framtiden virker skremmende. Men takk for at du har lovet å være med hver dag. Hver dag kan jeg søke deg, og hver dag vil du gi den styrken jeg trenger. Vis meg Herre, det jeg trenger å se og forstå! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar