søndag 21. mars 2021

Joh 14

 La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  2 I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere?  3 Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er.  4 Og dit jeg går, vet dere veien.»

     5 Tomas sier til ham: «Herre, vi vet ikke hvor du går. Hvordan kan vi da vite veien?»  6 Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.  7 Har dere kjent meg, skal dere også kjenne min Far. Fra nå av kjenner dere ham og har sett ham.»
   
  8 Da sier Filip: «Herre, vis oss Far, det er nok for oss.»  9 Jesus svarer: «Kjenner du meg ikke, Filip, enda jeg har vært hos dere så lenge? Den som har sett meg, har sett Far.

Sterkt budskap i dagens kapittel. Det åpner med at vi ikke behøver å være redde. Vi kan ta imot Guds fred. Jeg vet ikke helt hva Jesus mener når han snakker om at det er mange rom i Fars hus, men i mitt hode ser jeg for meg at det betyr det er rom for mange ulike type mennesker. Gud kategoriserer ikke på samme måte som vi gjør. Når Jesus i Joh 10 forteller at Han er den gode hyrde, sier han;
Jeg har også andre sauer, som ikke hører til denne flokken. Også dem må jeg lede. De skal høre min stemme, og det skal bli én flokk og én gjeter.

Og som jeg har vært inne på flere ganger i det siste, er dagens tekst også et vitnesbyrd om at Jesus er Gud. Jammen er jeg glad for at jeg ikke behøver å tenke logikk (for det går ikke helt...) men så godt å ta imot i tro.

Men også troen kan vokse. For de neste versene forteller også noe om tro. Og jeg er ikke helt der enda (ler) men så spennende at troen kan vokse seg sterkere og sterkere?!

12 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som tror på meg, skal også gjøre de gjerningene jeg gjør, ja, enda større gjerninger, for jeg går til Far. 13 Og det dere ber om i mitt navn, vil jeg gjøre, så Faderen skal bli æret gjennom Sønnen. 14 Dersom dere ber meg om noe i mitt navn, vil jeg gjøre det.

Når Jesus videre snakker om løftet om Den Hellige Ånd, ser vi igjen hvordan Gud, Jesus og Den Hellige Ånd er EN;

18 Jeg lar dere ikke bli igjen som foreldreløse barn. Jeg kommer til dere. 19 Snart ser ikke verden meg lenger. Men dere skal se meg, for jeg lever, og dere skal også leve. 20 Den dagen skal dere skjønne at jeg er i min Far, og at dere er i meg og jeg i dere.

I løftet om Den Hellige Ånd sier Jesus at det er Han selv som kommer.

Kapitlet avslutter med et nydelig løfte om Guds fred, den beste freden man kan ha. 

27 Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Herre, takk for at du gir oss av din fred, takk for styrken du gir. Du gir meg mot. Det jeg trenger for å møte dagen i dag. Jeg legge den i dine hender.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar