fredag 19. mars 2021

Joh 13

 Dagens kapittel har en veldig kjent historie. Det åpner med en kjærlighetserklæring ;-D

Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da han skulle gå bort fra denne verden og til sin Far. Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.

Før de deler det siste måltidet sammen, gjør Jesus dette;

4 Da reiser han seg fra måltidet, legger av seg kappen, tar et linklede og binder det om seg.  5 Så heller han vann i et fat og begynner å vaske disiplenes føtter og tørke dem med linkledet som han hadde rundt livet.  6 Han kommer til Simon Peter. Peter sier: «Herre, vasker du mine føtter?»  7 Jesus svarte: «Det jeg gjør, forstår du ikke nå, men du skal forstå det siden.»  8 «Aldri i evighet skal du vaske føttene mine», sier Peter. «Hvis jeg ikke vasker deg, har du ingen del i meg», svarte Jesus.  9 Da sier Peter: «Herre, ikke bare føttene, men hendene og hodet også!» 10 Jesus sier til ham: «Den som er badet, er helt ren og trenger bare å vaske føttene. 

Peters reaksjon er også en kjærlighetserklæring. Han setter Jesus så høyt at han først protesterer. Men når Jesus sier "da har du ingen del i meg", da snur Peter tvert. For er det noe han vil vise, så er det at han vil ha del i JESUS.

Jesus viser oss at vi skal tjene hverandre, og sette hverandre høyt.

Videre profeterer Jesus om det som er i ferd med å skje;

18 Jeg taler ikke om dere alle, for jeg vet hvem jeg har utvalgt. Men dette ordet i Skriften må bli oppfylt:
           Den som spiser mitt brød,
           løftet hælen mot meg.
19 Nå sier jeg dette til dere før det skjer, for at dere, når det skjer, skal tro at Jeg er. 20 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som tar imot en som jeg har sendt, tar imot meg. Og den som tar imot meg, tar imot ham som har sendt meg.»

Til slutt gjentar Jesus det han startet med, at vi skal tjene hverandre og elske hverandre.

 34 Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. 35 Ved dette skal alle forstå at dere er mine disipler: at dere har kjærlighet til hverandre.»


Jeg hørte en andakt i går, som virkelig gjorde inntrykk. Veldig kort fortalt, snakket han om at vekkelse skjer når hver enkelt blir fylt av Guds kjærlighet. Han oppfordret til å be gjennom Filipperne 1;9-11

 9 Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, 10 slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag, 11 fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud.

Så disse versene blir min bønn i dag! Det er ikke noe jeg skal prestere selv, men ved å holde meg nær Jesus Kristus, så vil Hans kjærlighet virke gjennom meg. Åh Herre, måtte jeg være åpen for Deg og din kjærlighet! En kjærlighet som både bærer frukt og skaper ringvirkninger!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar