mandag 8. mars 2021

2.Krø 25

 Amasja var tjuefem år gammel da han ble konge, og han regjerte i Jerusalem i tjueni år. Hans mor het Joaddan og var fra Jerusalem.  2 Han gjorde det som var rett i Herrens øyne, men ikke med et helt hjerte.  

Kunne vært bra... men hans hjerte var ikke helt med,  og det ble til sist en felle for ham.

14 Da Amasja kom tilbake etter å ha slått edomittene, hadde han med seg gudene som tilhørte folket i Se'ir. Han satte dem opp som sine egne guder, tilba dem og tente offerild for dem. 15 Da ble Herren brennende harm på Amasja og sendte ham en profet som sa: «Hvorfor søker du råd hos guder som ikke kunne berge sitt eget folk ut av din hånd?»

Ganske underlig vending? Må jo si at Gud stilte ham et godt spørsmål. Det burde fått ham til å tenke! Men dessverre blir ikke kongens hjerte berørt. Dette får tragiske konsekvenser for kongen. 

Det startet så bra med at han gjorde alt rett. Men så hadde han altså ikke hjertet sitt i det.
Kom til å tenke på hva kong Salomo skrev i Ord 4;23 "Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det
Kong Amasja fikk erfare det, at livet ble slik hans hjerte var.. Han fikk sine advarsler, men valgte å se bort fra dem. 

Hva kan vi gjøre når hjertet er tomt, eller halvhjertet? Eller kanskje til og med ... stein..? Heldigvis er det ikke eget strev som gjør hjertet helt. Det er å vende om til Gud. HAN kan gjøre under med ditt og mitt hjerte - om vi vil!

I profeten Esekiel 36 sier Gud;

 26 Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet. 27 Jeg gir min Ånd i dere og gjør at dere følger forskriftene mine, holder lovene mine og lever etter dem.
   
 28 Da skal dere få bo i det landet jeg ga fedrene deres. Dere skal være mitt folk, og jeg skal være deres Gud. 29 Jeg befrir dere fra all urenhet. 

Det er HAN som gjør det. Men vi må ta imot, være åpne og vendt mot Ham. 

1.Joh 1;7 sier også 

 7 Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss for all synd.

Herre, i dag vil jeg takke deg for den store gaven det er å ta i mot frelsen i Jesu navn. Frelst av nåde! Bevar mitt hjerte. Måtte jeg alltid være mottagelig for Deg og din nåde, for din rettledning i mitt liv. Jeg ønsker og håper på å alltid være helhjertet! Og når jeg ikke er det, så vis meg det Herre!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar