torsdag 18. februar 2021

Heb 12

 Gjennom det gamle testamentet ser vi flere sider ved Gud som vi kanskje ikke snakker så mye om ... En Gud som dømmer og straffer. I det nye testamentet har vi fått en bedre pakt. Gud ELSKER og er full av NÅDE. Det snakker vi mye om. Går det an å snakke for mye om dette...? Nei, det tror jeg faktisk ikke. Men det går an å få et skjevt bilde av hvem Gud er. Tror jeg. For Gud er mer enn kjærlighet og nåde. Han er FAR. Og en far med omsorg for sine barn, vil rettlede og i blant irettesette barnet. DET er kjærlighet. Å være en likegyldig far som ikke bryr seg om verken å sette grenser eller irettesette når noe er galt - det vil til slutt ødelegge barnet. 

JA, jeg lever under både Guds nåde og Hans kjærlighet hele tiden. Også når jeg gjør feil og må ta konsekvenser. Dagens kapittel forteller en del om dette;

4 I kampen mot synden har dere ennå ikke gjort slik motstand at det kostet blod.  5 Har dere glemt den formaningen som taler til dere som til barn:
           Min sønn, forakt det ikke når Herren irettesetter,
           mist ikke motet når han refser.
          
   
  6  For den Herren elsker, viser han til rette,
           og han straffer hver sønn han tar seg av.

10 Men han gjør det til vårt beste, for at vi skal få del i hans hellighet.

14 Streb etter fred med alle, og etter helliggjørelse, for uten den skal ingen se Herren. 15 Se til at ingen går bort fra Guds nåde! 

Herre, først og fremst vil jeg takke for din nåde og kjærlighet. Selv om dagens kapittel kanskje kan virke skremmende når vi hører om irettesettelse og straff... så trenger jeg likevel ikke frykte. For alt gjør du av kjærlighet og for mitt beste.

Jeg kom til å tenke på noe jeg har sagt noen ganger i forbindelse med kritikk. Har du merket hvor stor forskjell det er på å høre kritikk fra en du vet elsker deg, kontra det å få kritikk fra en som har nesa i sky og føler seg bedre enn alle andre? Det er en himmelforskjell! 

Det var en som kom med følgende påstand;
Når den onde kommer med kritikk, da føler du deg fordømt og du føler for å gi opp.
Når Gud kommer med kritikk, viser han samtidig en vei ut av dette. Du får lyst til å vende om og gjøre noe med det. Som Rom 2;4 sier; 
Guds godhet driver deg til omvendelse

Har også lyst til å minne om Rom 8 som sier "Så der det da ingen fordømmelse for den som er i Kristus JESUS" 
"Heller ikke jeg fordømmer deg" sa Jesus til kvinnen som alle andre dømte. Han sa også "Gå bort og synd ikke mer fra nå av" Det er en slik Gud vi tror på! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar