fredag 19. februar 2021

5.Mos 16 og 17

 Gi akt på måneden abib. Da skal du holde påske for Herren din Gud. For det var i måneden abib, om natten, at Herren din Gud førte deg ut av Egypt. 

Slik åpner dagens kapittel. Det har lenge vært sterkt for meg at påskelammet var et bilde på Jesus, og at Jesus døde nøyaktig på denne påskedagen. Han ble selv påskelammet som ble ofret for vår skyld. 

Det ble enda sterkere når historien viser hva det første påskelammet førte til; Gud reddet sitt folk ut av slaveriet! Nå var de ikke lenger Faraos eiendom. De var igjen GUDS EIENDOM. 

På samme måte er vi ikke lenger slaver av synden, eller den ondes eiendom. Vi er Guds eiendom. Hans hjertebarn :-D

 9 Du skal telle sju uker fram. Fra den dagen du tar sigden for å skjære det fullmodne kornet, skal du telle sju uker. 10 Da skal du holde ukefesten for Herren din Gud og bære fram de frivillige offer du lover, alt etter som Herren din Gud har velsignet deg. 11 Du skal glede deg for Herren din Guds ansikt på det stedet Herren din Gud velger ut til bolig for sitt navn, både du og din sønn og din datter, din slave og din slavekvinne, levittene som bor i byene dine, og innflytterne, de farløse og enkene som er hos deg. 12 Husk at du selv var slave i Egypt. Hold disse forskriftene og gjør etter dem.

Alle var regnet med foran Gud - her er det ingen forskjell eller rang :-)

Det neste kapitlet advarer mot avgudsdyrkelser. Her advares det også mot å vende tilbake til Egypt. Det handler selvsagt ikke om landet Egypt i dag. Det handler om slaveriet de var befridd fra, og som de ikke skulle havne inn under igjen. 

Det viktigste for å holde seg til Gud, var å lese Ordet. Her er vår veiviser :-)

18 Når kongen har satt seg på tronen, skal han få laget en bokrull med en kopi av denne loven, skrevet av etter levittprestene. 19 Han skal ha den hos seg og lese i den så lenge han lever, slik at han kan lære å frykte Herren sin Gud. Og han skal holde fast på hvert ord i denne loven og alle disse forskriftene og leve etter dem, 20 så han ikke i sitt hjerte setter seg høyere enn landsmennene sine og ikke viker av fra budet, verken til høyre eller venstre. Da skal han og hans etterkommere ha kongsmakten i Israel i lange tider.

Det nærmer seg påske, en høytid vi feirer også i dag. Jeg kjenner meg takknemlig, og gleder meg til å feire påske. Gud kom og fridde oss ut! På samme måte som han reddet sitt folk ut av Egypts slaveri. Nå er vi HANS eiendom! Takk for Ordet ditt Herre, som er en lykte for min fot og et lys på min sti (Salme 119;105)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar