lørdag 20. februar 2021

2.Krøn 23

Men i det sjuende året tok Jojada mot til seg og sluttet en pakt med noen av hundremannsførerne. 

Jojada tok mot til seg - og det fikk stor betydning for en hel nasjon! Jeg satt og beundret ham, og tenkte på hvordan ett menneskes mot kunne skape slik historie. 
Men vet du hva det beste er ( i mine øyne da :-) Det hele begynte med at hans kone var vanvittig modig! Det hørte vi om i forrige kapittel. Når alle kongesønnene var i ferd med å bli drept stod det om denne konen til Jojada;

11 Men kongsdatteren Josjabat tok i hemmelighet Ahasjas sønn Joasj bort fra de kongssønnene som skulle drepes. Hun førte ham og fostermoren hans inn på en sovesal. Der gjemte Josjabat gutten for Atalja, så hun ikke kunne drepe ham. Josjabat var datter av Joram og gift med presten Jojada. (fra kap 22)

Det var mens Jojada beskyttet denne kongesønnen at han tok mot til seg og samlet folk til kamp for å sette denne kongesønnen på tronen. Ja, ikke bare det - han kjempet også for at folket skulle vende seg til Herren. Èn modig mann som bestemte seg for å utgjøre en forskjell. Eller rettere sagt; et ektepar :-D

 8 Levittene og alle judeerne gjorde i ett og alt som presten Jojada bød dem. Hver tok sine menn; de tok både dem som gikk på vakt på sabbaten, og dem som skulle ha avløsning. For presten Jojada hadde ikke latt skiftene dra hjem.  9 Presten Jojada ga hundremannsførerne de spydene og skjoldene, både store og små, som hadde tilhørt kong David, og som var i Guds hus. 10 Og han stilte opp hele folket i en ring rundt kongen, hver mann med våpen i hånd, fra sørsiden til nordsiden av tempelet, nær ved alteret og selve tempelhuset. 11 Så førte Jojada og sønnene hans kongssønnen ut, satte kronen på ham og ga ham kongesymbolene. De utropte ham til konge, salvet ham og ropte: «Leve kongen!»

16 Siden sluttet Jojada en pakt mellom seg og folket og kongen: De skulle være Herrens folk. 
 18 Tilsynet med Herrens hus overlot Jojada til prestene og levittene, som David hadde inndelt i skift til å gjøre tjeneste i tempelet, til å bære fram brennoffer for Herren slik det er skrevet i Moseloven, under glede og sang slik David ville.

Som jeg sa - de kjempet både for Herren, og for folket. For et ektepar!

Herre, i dag vil jeg først og fremst be for alle troende ektepar. Velsigne dem og bevar dem, for vi trenger slike i ditt rike! Spesielt vil jeg be for alle pastorer og ledere og deres ektefeller! For det ligger styrke i det å være to. Gi dem mot som Jojada og Josjabat!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for posten din og tusen takk for bønnen din. Oppmuntrende og inspirerende å lese, og jeg kan bare si meg hjertens enig

    SvarSlett