torsdag 25. februar 2021

2.Krøn 24

 Joasj var sju år gammel da han ble konge, og han regjerte i Jerusalem i førti år. Hans mor het Sibja og var fra Beer-Sjeba.  2 Joasj gjorde det som var rett i Herrens øyne, så lenge presten Jojada levde.  3 Jojada tok to koner til ham, og han fikk sønner og døtre.

Joasj var bare en liten gutt den gangen han ble reddet fra døden. Det er ganske tydelig at Jojada tar seg av denne gutten som om det var hans sønn :-) Og Joasj på sin side viser stor respekt for Jojada. Men dessverre sier historien at det bare var så lenge presten Jojada levde. 


Hele Israel hadde stor respekt for presten Jojada. Og kanskje var dette grunnen til at kongen gjorde det samme, og ville gjøre inntrykk på ham? I alle fall gjorde kongen mye bra - så lenge Jojada levde. 

Om Jojada står det så flott;

  15 Jojada ble gammel og mett av dager. Han var hundre og tretti år gammel da han døde. 16 De gravla ham i Davidsbyen, sammen med kongene, fordi han hadde gjort mye godt i Israel og for Gud og hans hus.

Han ble gravlagt som en konge :-)

Men hvordan gikk det med kongen selv, etter at Jojada døde...? Var det nå hans sanne jeg kom fram? Det er helt utrolig hvor stor forskjell det var på denne mannen før og etter Jojadas død. Han snudde alt ryggen, og når Jojadas sønn prøver å advare, tar han livet av sønnen til den mannen som har tatt vare på kongen selv hele livet.  Men det fikk sin pris...:

25....kongens tjenere sammensverget seg mot ham fordi han hadde tatt livet av sønnen til presten Jojada. De drepte ham i sengen hans. Slik døde Joasj, og de gravla ham i Davidsbyen, men ikke i kongegravene.


Kong Jojada var så heldig å ha et så fantastisk forbilde i presten Jojada. Men i det lange løp viste det seg at han ikke var sterk nok i seg selv. Han levde på Jojadas tro - og hadde ikke sin egen...


Herre, i dag vil jeg takke for alle gode forbilder! Vi har mye å lære av dem. Samtidig er det viktig at vi styrker vår egen evne til å stå på egne bein! Jeg kan ikke leve av andres tro. Jeg kan lære av det, men ikke leve av det. Hver og en må selv ta et valg og ta imot frelsen i tro. Joh 3;16 sier;

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar