fredag 26. februar 2021

Joh 4

 Dagens kapittel åpner med en historie jeg er svært glad i. Jesus hadde vandret langt, og var sliten når han satte seg ned ved en brønn.

7 Da kommer en samaritansk kvinne for å hente vann. Jesus sier til henne: «La meg få drikke.»  8 Disiplene hans var nå gått inn i byen for å kjøpe mat.  9 Hun sier: «Hvordan kan du som er jøde, be meg, en samaritansk kvinne, om å få drikke?» For jødene omgås ikke samaritanene.

Allerede her ser du Guds godhet. Jesus brydde seg ikke om hva som var vanlig, eller hva andre måtte mene. Han brydde seg om henne.

10 Jesus svarte: «Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg levende vann.»

Også kommer den velkjente samtalen mellom dem. Før har jeg blitt imponert over hvordan Jesus kunne fortelle henne hva som var feil, uten at hun følte seg fordømt. Tvert imot blir hun fylt med iver og glede.
Kanskje hun syntes det var godt at Jesus satte ord på det som hun selv kanskje syntes var vanskelig? Uansett er det ganske tydelig å se at samtalen virker befriende på henne.
Og jeg tror Jesus selv kjenner kjærlighet for henne, for han forteller henne store ting :-)

21 Jesus sier til henne: «Tro meg, kvinne, den time kommer da det verken er på dette fjellet eller i Jerusalem dere skal tilbe Far. 22 Dere tilber det dere ikke kjenner, men vi tilber det vi kjenner, for frelsen kommer fra jødene. 23 Men den time kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Far ha. 24 Gud er ånd, og den som tilber ham, må tilbe i ånd og sannhet.» 25 «Jeg vet at Messias kommer», sier kvinnen – Messias er det samme som Kristus – «og når han kommer, skal han fortelle oss alt.» 26 Jesus sier til henne: «Det er jeg, jeg som snakker med deg.»

Fantastisk. Kjenner jeg blir glad jeg også!

Jesus som først var både sliten, tørst og sulten (siden disiplene dro for å handle mat) - men under denne samtalen kjenner Jesus at han gjør en viktig oppgave. Det ser ut til at dette oppmuntrer ham til å faste. Jesus startet også sin tjeneste med 40 dagers faste. 

  31 I mellomtiden ba disiplene Jesus: «Rabbi, kom og spis!» 32 «Jeg har mat å spise som dere ikke vet om», svarte han. 33 De sa til hverandre: «Har kanskje noen kommet med mat til ham?» 34 Men Jesus sa til dem: «Min mat er å gjøre det han vil, han som har sendt meg, og fullføre hans verk.

Det med faste har jeg hørt lite om. Men i det siste har jeg hørt en del undervisning om dette, og jeg tror det er en viktig nøkkel i det å søke Gud, og tjene Ham. Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å prøve meg på en 40 dagers... Jeg får starte i det små. og ta en dag av gangen :-)

Og her er resultatet av denne samtalen, og Jesu faste;

 39 Mange av samaritanene fra denne byen kom til tro på Jesus på grunn av kvinnens ord da hun vitnet: «Han har fortalt meg alt det jeg har gjort.» 40 Nå kom de til ham og ba ham bli hos dem, og han ble der to dager. 41 Mange flere kom til tro da de fikk høre hans eget ord, 42 og de sa til kvinnen: «Nå tror vi ikke lenger bare på grunn av det du sa. Vi har selv hørt ham, og vi vet at han virkelig er verdens frelser.»

Kapitlet avslutter med et helt spesielt under. En mann kommer til Jesus og ber ham bli med ham hjem for å helbrede sønnen som er dødssyk. Jesus blir ikke med hjem, men han sier "Dra hjem, din sønn lever" og det står "Mannen trodde Hans Ord"

 51 Da han ennå var på hjemveien, kom tjenerne og møtte ham, og de fortalte at gutten hans levde. 52 Han spurte dem når det var blitt bedre med ham. De svarte: «I går, ved den sjuende time, forsvant feberen.» 53 Faren skjønte at det var skjedd akkurat da Jesus sa til ham: «Sønnen din lever.» Og han og hele hans hus kom til tro. 

Ordene til Jesus hadde ikke bare makt til å helbrede, det ble til frelse for hele mannens hus :-)

Herre, jeg ber for dagen i dag. Jeg ber for arbeidsplassen min, og for min familie her hjemme. Fyll meg med ditt nærvær Herre, slik at det kan ha påvirkning på de som er rundt meg. Det er sterkt å lese om hvor stor betydning ditt liv hadde på de som var rundt deg. Takk for at du fremdeles har den virkningen på oss! Jeg elsker fordi du elsker meg først :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar