mandag 15. februar 2021

2.Krøn 21 og 22

 En utrolig trist historie i kap.21, om kong Joram. Hans far hadde vært en god konge som elsket Gud. Hvordan kunne da hans sønn bli så grusom...? Han startertet sin kongemakt med å drepe alle sine brødre, og brydde seg ikke om Gud heller. Han fikk sin dom gjennom profeten Elia, men det ser ikke ut til at Joram gjorde noe som helst for å vende om av den grunn. 

 20 Joram var trettito år gammel da han ble konge, og han regjerte i Jerusalem i åtte år. Han gikk bort uten at noen savnet ham. De gravla ham i Davidsbyen, men ikke i kongegravene.

Neste kapittel forteller om Jorams yngste sønn Ahasja som overtok kongemakten. Han var ikke særlig bra konge han heller. Han valgte rett og slett feil rådgivere, som førte ham helt på ville veier.

 3 Også Ahasja var i sin ferd som kongene av Ahabs hus, for moren rådet ham til å gjøre urett.  4 Han gjorde det som var ondt i Herrens øyne, slik som Ahabs hus. For de var rådgiverne hans etter farens død, og det ble til ødeleggelse for ham.

Hva kan jeg lære av dagens kapitler..? 
Makt er ingenting verdt, om det ikke utføres med visdom og hjerte.
Og hvor viktig det er å ha gode rådgivere!

Salme 1 sier;

Salig er den som ikke følger lovløses råd,
          ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete,
   
  2 men har sin glede i Herrens lov
          og grunner på hans lov dag og natt.
   
  3 Han er lik et tre plantet ved rennende vann.
          Det gir frukt i rett tid, og løvet visner ikke.
          Alt han gjør, skal lykkes.

Herre, takk for at Du er min veileder først og fremst. Men jeg tror også på at du kan sende gode rådgivere i min vei. Hjelp meg å velge rett!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar