mandag 18. januar 2021

2.Krøn 12 og 13

 Da Rehabeams kongedømme var sikret og hans makt var blitt sterk, forlot han Herrens lov, og hele Israel med ham. 

Trist åpning av dagens kapittel. Enda tristere blir det, når vi vet at hans pappa var Salomo, og hans bestefar var David. 
Denne kongen "trengte ikke Gud"... han var sterk nok. 

Men så blir han truet av egypterkongen, og pipa får en annen låt...

5 Da kom profeten Sjemaja til Rehabeam og lederne i Juda, som var samlet i Jerusalem av frykt for Sjisjak. Han sa til dem: «Så sier Herren: Dere har forlatt meg. Nå forlater jeg dere og gir dere i Sjisjaks hånd.»  6 Da ydmyket Israels ledere og kongen seg og sa: « Herren er rettferdig.»  7 Og da Herren så at de ydmyket seg, kom Herrens ord til Sjemaja: «Siden de ydmyker seg, vil jeg ikke utrydde dem. Snart skal jeg fri dem ut. Jeg skal ikke utøse min harme over Jerusalem gjennom Sjisjak.  8 Men de skal bli tjenere for ham, og da skal de få kjenne forskjellen på å tjene meg og å tjene fremmede kongeriker.»

Nå visste Rehabeam hvem som var GUD, men han måtte bære konsekvensen av sine handlinger. Han reddet i det minste livet ved å vende om.

Tenk at vi hver dag kan vende om til Gud og finne nåde!

I det neste kapitlet møter vi Israels-kongen Jeroboam som er mye sterkere en Judakongen Abia. Men det er bare utenpå. For kong Abia har en styrke selv Jeroboam ikke kan måle seg med. 

4 Abia sto fram på Semarajim-fjellet i Efraims fjelland og sa: Hør på meg, Jeroboam og hele Israel! 

 8 Nå tror dere at dere kan stå imot Herrens kongsmakt, som er i hendene på Davids etterkommere, fordi dere er så mange og har med dere gullkalvene som Jeroboam fikk laget til guder for dere. 

  
De prestene som tjener Herren, er Arons etterkommere, og levittene gjør sin tjeneste. 11 Hver morgen og hver kveld bærer de fram brennoffer for Herren og velluktende røkelse, og de legger fram brød på det rene bordet. Og hver kveld tenner de lampene på gull-lysestaken. For vi holder forpliktelsene våre mot Herren vår Gud; men dere har forlatt ham. 12 Se, Gud er med oss, han går i spissen, og prestene hans blåser i trompetene og gir krigssignalet mot dere. Israelitter, kjemp ikke mot Herren, deres fedres Gud! For dere kommer ikke til å lykkes.

Stolte Jeroboam led et stort nederlag.

Kong Abia visste hvilken stryke han hadde i Gud. 
Også vi har mer styrke enn vi aner :-) om vi bare våger å tro og stole på Gud. Herre, takk for Ordet ditt som viser hvem Du ER. Takk for modige helter som viser oss hvor viktig det er å stole på Deg! Kong Abia viser også tydelig hvorfor de har denne styrken. Det er ved å holde seg nær til Gud, og daglig søke Ham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar