søndag 17. januar 2021

5.Mos 9

Hør, Israel! Du går i dag over Jordan og drar inn for å drive bort folkeslag som er større og sterkere enn du, for å innta store byer med himmelhøye festningsmurer.  2 Et stort og høyvokst folk er anakittene, som du vet. Du har hørt at det blir sagt: «Hvem kan stå seg mot anakittene?»  3 Men i dag skal du vite at Herren din Gud selv går foran deg

Dagens kapittel åpner med et løfte om at Gud går med. Det fortsetter med formaninger;

 4 Når Herren din Gud driver dem ut for deg, så si ikke i ditt hjerte: «Det er på grunn av min rettferdighet at Herren har latt meg komme inn i dette landet og legge det under meg.» Nei, det er fordi de har gjort urett at Herren tar landet fra disse folkeslagene. 

Men så vet vi jo at Israel selv ofte hadde gjort urett. Dette beskriver Moses videre i kapitlet. Dette var grunnen til at det tok 40 år før Israel endelig nådde målet. Løfteslandet. Ingen tvil om at det var Gud selv som hadde æren i dette.


Kjære Gud, først og fremst vil jeg takke deg for at du leder meg. 
Takk for Ordet som minner meg om, både hvem du er og hvem du vil at jeg skal være. Du har gode tanker for meg. Uansett hva meg måtte møte, er du der for å veilede meg igjennom. Takk for din trofasthet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar