fredag 22. januar 2021

5.Mos 10

 Det første jeg stanset opp ved i dagens kapittel, var dette;

8 På den tid skilte Herren ut Levis stamme til å bære Herrens paktkiste og til å stå for Herrens ansikt og gjøre tjeneste for ham og lyse velsignelse i hans navn, og det har de gjort til denne dag.  9 Derfor fikk Levi ingen arv og del sammen med sine brødre. Herren er hans arv, slik Herren din Gud har sagt til ham.

De fikk ingen arv som de andre - men for en arv de likevel fikk?! Og de ble velsignet så de hele tiden skulle ha det de trengte. 

12 Og nå, Israel, hva er det Herren din Gud krever av deg? Bare dette: at du frykter Herren din Gud, så du alltid går på hans veier og elsker ham og tjener Herren din Gud av hele ditt hjerte og hele din sjel; 13 at du holder Herrens bud og forskrifter, som jeg gir deg i dag. Da skal det gå deg vel.

Mange bud og regler - men hensikten er klar "Da skal det gå deg vel" 

 18 Han gjør rett mot farløse og enker og elsker innflytterne i landet, så han gir dem mat og klær. 19 Dere skal elske innflytterne, for dere var selv innflyttere i Egypt.

Gud har omsorg for oss. Den gangen var det mannen som var forsørger, så det å bli alene igjen som kvinne var ikke enkelt. Derfor er det godt å lese at disse spesielt rørte ved Guds hjerte. En annen ting jeg tenker på, er hva Israel lærte (og som vi også kan lære av) er å ta vare på innflyttere/flyktninger. Selvfølgelig handler det om medmenneskelighet, så vi trenger å ta vare på hverandre. Kom til å tenke på hva Jesus svarte da han ble spurt om hva det største budet var. Å elske Gud - og mennesker.

Til sist vil jeg ta med dette;
   
 20 Herren din Gud skal du frykte, og ham skal du tjene. Ham skal du holde fast ved, og ved hans navn skal du sverge. 21 Han er din lovsang, og han er din Gud

Minner meg om den gamle sangen "Han er min glede, han er min sang. Han vil jeg prise livsdagen lang. Han skal jeg evig love hos Gud. Han er min brudgom jeg er hans brud" Det blir  min takk og lovsang i dag. Også ber jeg for alle flyktninger her i Norge, spesielt de som bor her i vårt nærområde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar