lørdag 23. januar 2021

2.Krøn 14 og 15

  9 En gang dro kusjitten Serah ut mot judeerne med en hær på tusen ganger tusen mann og tre hundre stridsvogner. Da han var kommet så langt som til Maresja, 10 dro Asa ut mot ham. De stilte seg opp til kamp i Sefata-dalen nær Maresja. 11 Da ropte Asa til Herren sin Gud og sa: « Herre, bare du kan hjelpe i kampen mellom den som er sterk og den som er svak. Hjelp oss, Herre, vår Gud! For vi stoler på deg, og i ditt navn har vi gått mot denne veldige styrken. Herre, du er vår Gud. Ingen mennesker kan stå seg mot deg!»

    12 Da lot Herren kusjittene lide nederlag for Asa og judeerne, og kusjittene flyktet. 

Nok en historie som viser både at Gud hører bønn, og at det lønner seg å be!

9 Så samlet han hele Juda og Benjamin og de innflytterne fra Efraim, Manasse og Simon som bodde blant dem. For det var mange fra Israel som hadde gått over til Asa da de så at Herren hans Gud var med ham.

Deres tro på Gud var synlig, og ga synlige resultater. Folk ville være med dem pga deres tro og den styrken den ga.

   
 10 I Asas femtende regjeringsår, i den tredje måneden, samlet de seg i Jerusalem. 11 Den dagen ofret de til Herren sju hundre okser og sju tusen sauer av det byttet de hadde tatt med seg. 12 De inngikk en pakt om at de skulle søke Herren, sine fedres Gud, av hele sitt hjerte og av hele sin sjel. 

 De hadde søkt Herren av all god vilje, og han lot seg finne. Herren ga dem fred på alle kanter.

Asa bevarte likevel sitt hjerte helt så lenge han levde.

Asa er absolutt et godt forbilde.
Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er en kristen, og jeg forteller gjerne hva jeg gjør i fritiden, bl.a. mine aktiviteter i kriken. Men ellers må jeg innrømme at jeg er som alle andre. Det er greit nok, men jeg tror vi er kalt til å være litt mer.. Da tenker jeg ikke først og fremst på at vi skal forkynne for alle og en hver. Jeg tror heller på at Den Hellige Ånd skal lede til de rette øyeblikkene. Men hvor lydhør er jeg? Hvor var er jeg for Den Hellige Ånd?
Jeg trenger daglig påfyll av både kraft, tålmodighet og styrke. Og jeg trenger et lydhørt åndelig øre og åndelig øyne som ser hva Gud ønsker jeg skal gjøre. Er det mulig? Guds Ord sier at det er det - så det blir min bønn i dag, og i dagene framover;

 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige 19 og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror.    (Ef.1)

4 Herren Gud har gitt meg disiplers tunge
          så jeg kan styrke den trette med et ord.
          Morgen etter morgen vekker han mitt øre
          så jeg kan høre på disiplers vis.  
   
  5 
Herren Gud har åpnet mitt øre.   (Jes 50)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar