torsdag 10. desember 2020

Dan 3

 Dagens historie forteller om virkelig sterkt hjertetro og ikke minst mot!!
Kongen hadde befalt at alle skal falle ned og tilbe statuen han hadde laget. Og den som ikke gjorde dette, skulle straffes med en smertefull død.... ildovnen. 
Ingen turte og trosse dette - og de var mange. Til om med utenfor landegrensene ser det ut til?

 7 Så snart alle folkene hørte lyden av horn, fløyte, sitar, harpe, lutt og alle andre slags instrumenter, falt alle folk og nasjoner og tungemål ned og tilba statuen som kong Nebukadnesar hadde reist. 

Nebukadnesar var en mektig konge. 

Men for Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego var det en som var mektigere, en de aldri ville svikte. Gud. 

 14 Nebukadnesar tok til orde og sa til dem: «Er det sant, Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego, at dere ikke dyrker min gud og ikke tilber gullstatuen jeg har stilt opp? 15 Nå, er dere villige når dere hører lyden av horn, fløyte, sitar, harpe, lutt, sekkepipe og alle andre slags instrumenter, til å falle ned og tilbe statuen jeg har laget? For vil dere ikke tilbe den, skal dere straks kastes i ovnen med flammende ild. Finnes det da noen gud som kan berge dere fra min hånd?»
   
 16 Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego svarte kong Nebukadnesar: «Vi behøver ikke å svare deg på dette. 17 Om den Gud som vi dyrker, kan berge oss ut fra ovnen med flammende ild og fra din hånd, konge, så vil han berge oss. 18 Og om han ikke gjør det, skal du vite, konge, at vi likevel ikke vil dyrke din gud og ikke tilbe gullstatuen du har reist.»

Ville jeg vært like modig? Også om alle andre velger minste motstands vei...? Ville jeg vært like modig, om trusselen hang over meg?

Det går ikke uten tro i alle fall. Hjerteforholdet til Gud er viktig. Så verdifullt at det er verdt å dø for. Og de ble sendt i døden. 

Men kongen fikk seg en stor overraskelse;

 24 Da ble kong Nebukadnesar forskrekket. Han reiste seg brått og spurte rådsherrene sine: «Var det ikke tre menn vi bandt og kastet ned i ilden?» «Jo visst, konge», svarte de. 25 Han sa: «Men jeg ser fire menn gå fritt omkring i ilden, og det finnes ikke skade på dem. Den fjerde ser ut som en gudesønn.» 26 Nå gikk Nebukadnesar bort til døren i ovnen med flammende ild og ropte: «Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego, dere tjenere for Gud, Den høyeste, kom ut hit!» Da kom Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego ut av ilden.
 27 Satrapene, guvernørene, stattholderne og kongens rådsherrer stimlet sammen, og de så at ilden ikke hadde hatt makt over kroppene til disse mennene. Håret på hodene deres var ikke svidd, kappene var ikke skadet, og det luktet ikke brent av dem. 28 Da sa Nebukadnesar: «Velsignet er Sjadraks, Mesjaks og Abed-Negos Gud, som har sendt sin engel og berget sine tjenere. De satte sin lit til ham og trosset kongens befaling. De våget livet for å slippe å dyrke eller tilbe noen annen gud enn sin egen.

Kjære Gud - denne historien er enorm. Jeg er så absolutt ikke blant de modige... Snakket litt om dette med mot, sammen med bror min for noen dager siden. Jeg nevnte bl.a. historien om Peter, da han gikk på vannet. Jeg er overbevist om at jeg ville vært blant de som var i båten og heiet på Peter. Bror min derimot, ville helt klart vært Peter, han som ropte "Herre, om det er deg, så la meg komme til deg på vannet" Han vil være med der det skjer :-D Jeg ville vært modig bare ved å være med i båten. Jeg er nemlig en skikkelig landkrabbe som trives innenfor velkjente rammer. 
Men når det er sagt; jeg tror på en mektig Gud som kan forvandle mennesker :-D Herre, takk for at du er med både store og små, modige og reddharer. DU kan veilede og forme, du kan styrke og gi mot. Jeg kan ikke se for meg nå, at jeg ville vært like som mennene vi hører om i dag. Men jeg hviler i at du Herre, er med hver dag - og du gir meg den styrke og det mot jeg trenger. Så jeg vil ikke gruble - nei jeg vil hvile i at DU ER ALT FOR MEG 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar