søndag 13. desember 2020

2.Krøn 2 og 3

 Salomo er i full gang med å bygge templet i dagens to kapitler. Han har en god samarbeidspartner i en konge som hans far David hadde god kontakt med.

 3 Så sendte Salomo bud til Hiram, kongen i Tyros: «Gjør nå det samme for meg som du gjorde for min far David da du sendte ham sedertre, så han kunne bygge seg et hus til å bo i.  4 Nå vil jeg bygge et hus for Herren min Guds navn og hellige det til ham. 

 11 Hiram, kongen i Tyros, svarte i et brev som han sendte til Salomo: «Fordi Herren elsker sitt folk, har han satt deg til konge over det.» 12 Og Hiram fortsatte: «Velsignet er Herren, Israels Gud, han som skapte himmelen og jorden. Han har gitt kong David en vis sønn, som har slik innsikt og forstand at han kan bygge et hus for Herren og en kongebolig til seg selv.

Det er tydelig både fred og samarbeid mellom landene. En litt annen tid enn de kong David møtte. Men kanskje også et resultat av alle kampene han var med å kjempe? 


Den troen vi har i dag, er også et resultat etter hva aldre har kjempet før oss. Hva er jeg villig til å gi, for å dele troen videre?

Herre, takk for Ordet ditt. Takk for alle de som har kjempet for at Guds rike skal vokse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar