torsdag 19. november 2020

Esekiel 45

Når dere kaster lodd og fordeler landet som eiendom, skal dere skille ut et tjuefem tusen alen langt og tjue tusen alen bredt stykke som hellig gave til Herren. Det skal være hellig så langt det strekker seg. 

Slik åpner dagens kapittel, og beskriver videre hvordan denne hellige eiendommen skulle brukes.

En helt annen ting som kommer fram, er at ikke alle gikk ærlig fram.... Gud ønsker både ærlighet og oppriktighet.

9 Så sier Herren Gud: Nå er det nok, dere fyrster i Israel! Hold opp med vold og herjing og gjør det som er rett og rettferdig! Hold opp med å drive mitt folk fra gård og grunn, sier Herren Gud. 10 Bruk riktige vektskåler og rett efa og bat! 

Minner meg om salme 139 som åpner med " Herre, du ransaker meg og kjenner meg"  Hvordan handler dette om ærlighet? Jo, det betyr at jeg kan slappe av og være 100% meg sammen med Gud. For han kjenner meg jo ut og inn likevel. Det er rett og slett ingen grunn til ikke å være 100% ærlig. 

Så vil jeg igjen være åpen for at Han som kjenner og vet alt, også vil veilede og hjelp meg til å leve rett. Samme salme sier også 

23 Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte,
        prøv meg og kjenn mine tanker.
   
 24 Se om jeg er på den onde vei,
        og led meg på evighetens vei.


I siste del av dette kapitlet snakker profeten om påskens høytid.

18 Så sier Herren Gud: Den første dagen i den første måneden skal du ta en ungokse uten feil. Slik skal du ta bort synd fra helligdommen. 19 Presten skal ta noe av blodet fra syndofferdyret og stryke det på dørstolpene i tempelet, på de fire hjørnene av alteravsatsen og på dørstolpene i porten til den indre forgården. 

Herre, i dag takker jeg for ditt blod. Ikke lett å forstå, men så godt å få tro! Ditt blod som renser meg for all synd. Som om ditt blod er strøket på min hjertedørs karmer - frelst av bare nåde.
Herre, med lovsang i hjertet vil jeg løfte mine armer og prise deg. Og her jeg står for din trone, vil jeg be for mine rundt meg. For ditt blod gjelder også for dem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar