onsdag 25. november 2020

4.Mos 33

I dagens kapittel tar Moses fram sine notatsaker :-) og forteller om hele reisen fra Egypt og dit der de nå står; ved Jordan og ser over til Jeriko. Ca 40 ganger har de flyttet fra sted til sted i ørkenen og endelig nærmer de seg løfteslandet. Her får de en klar beskjed;

 50 Herren talte til Moses på slettene i Moab, ved Jordan, rett imot Jeriko. Han sa: 51 Tal til israelittene og si til dem: Når dere går over Jordan og inn i Kanaan-landet, 52 skal dere drive ut alle som bor i landet, og ødelegge alle gudebildene deres. Dere skal ødelegge alle de støpte bildene deres og utslette offerhaugene. 53 Dere skal innta landet og bosette dere der. For jeg har gitt landet til dere så dere kan ta det i eie. 

55 Men dersom dere ikke driver ut innbyggerne i landet, da skal de dere sparer, bli torner i øynene og brodder i siden på dere. De kommer til å gå til angrep på dere inne i landet der dere har slått dere ned. 

Gud ville gi dem seier og landet i eie, men det hadde sine fristelser og kunne fort snu til et tap om de ikke fulgte Guds råd. 

Jeg kom til å tenke på Paulus som sier "Jeg har lov til alt, men ikke alt gagner" (1.Kor 6:12) Med dette tenker jeg på at mye rundt meg har påvirkningskraft. Selv om jeg har lov til alt, så virker ikke alt til det beste. Noe kan til og med være ødeleggende.
Nå fikk Israel klar beskjed, så jeg kan ikke akkurat sammenligne med at de hadde lov til alt - men jeg vet at Guds råd hadde mye med påvirkningskraft å gjøre. Om de ikke fulgte Guds råd og jagde alle ut av landet, ville de som ble igjen ha stor påvirkningskraft og til slutt bli ødeleggende.
De fikk landet i eie av Gud, men måtte også kjempe for å beholde det. 

Livet vårt er i blant en kamp å kjempe... men så lenge vi holder oss nær til Gud vil han være med å kjempe sammen med oss. 

Herre, hjelp meg gjennom dagen i dag, til å ta de rette valgene. Takk at du er ved min side hele veien - uansett hva jeg måtte møte. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar