tirsdag 24. november 2020

Esekiel 46

 Så sier Herren Gud: Porten til den indre forgården, den som vender mot øst, skal være lukket på de seks arbeidsdagene. Men på sabbatsdagen og nymånedagen skal den åpnes.  2 Når fyrsten kommer utenfra gjennom forhallen i porten, skal han stille seg ved en av portstolpene. Mens prestene bærer fram hans brennoffer og fredsoffer, skal han bøye seg og tilbe på terskelen i porten og så gå ut. Porten skal ikke lukkes før om kvelden.  3 Folket i landet skal tilbe Herren ved inngangen til denne porten på sabbatene og nymånedagene.

13 Hver dag skal du ofre et årsgammelt lam uten feil som brennoffer til Herren. Hver morgen skal du ofre det. 14 I tillegg til dette skal du hver morgen bære fram en sjettedels efa mel som grødeoffer og en tredjedels hin olje til å blande i finmelet. Grødeofferet til Herren er en fast og evig ordning. 15 Lammet, grødeofferet og oljen skal hver morgen bæres fram som et daglig brennoffer.

Hver dag skulle det ofres, og hver dag var det ny nåde i akkurat det. Men denne ene dagen i uken var helt spesiell. Da ble porten i templet åpnet og de kunne komme og tilbe. De andre dagene i uken var porten stengt.
Dette fikk meg til å tenke på våre gudstjenester på søndager. Det er mer fest over den dagen sant? Da samles vi til felleskap i Ord og bønn. De andre dagene er også åpne for bønn og lovsang, med da gjerne alene. 


Til sist i kapitlet kom et vers jeg ikke helt forstår. Men det gjorde likevel inntrykk;

20 Han sa til meg: «Dette er stedet hvor prestene skal koke skyldofferet og syndofferet og bake grødeofferet. De må ikke bære det ut i den ytre forgården så de gjør folket hellig.»

Jeg vet ikke hvorfor det var viktig at folket ikke skulle gjøres hellig med dette. Kanskje de ikke var klare for det? Eller kanskje Gud allerede da tenkte på JESUS? At bare Han kunne være et fullkomment offer som kunne gjøre folket hellig? Datidens offer måtte jo gjøres daglig, mens Jesus var et fullkomment offer en gang for alle. I dag blir folket helliget gjennom Ham, de som tror på Ham. Når Paulus hilser til Korint i første kapittel, sier han;

dere som er helliget i Kristus Jesus og kalt til å være hellige sammen med alle som hver på sitt sted påkaller vår Herre Jesu Kristi navn – han som er deres og vår Herre

Herre, i dag vil jeg først og fremst takke for JESUS! Jeg ber for dagen i dag. Takk for at jeg kan starte den, helliget og renset i Jesus. Din nåde er ny hver dag! 
Jeg ber for vår kirke som i disse dager holder stengt.. Å Herre, takk for at Ordet ditt likevel blir forkynt, bl.a. på nettet. Men det er ikke helt det samme, for vi trenger felleskap og nærhet. Jeg ber for de som sliter i denne situasjonen! Enten økonomisk eller psykisk, eller kanskje begge deler. 
Jeg ber for julen! Jeg håper at familier kan samles! Aller mest ber jeg for de familiene som ikke kan møtes pga pandemien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar