fredag 27. november 2020

1.Krøn 28

  4 Av hele min fars hus har Herren, Israels Gud, utvalgt meg til å være konge over Israel for alle tider. Han utvalgte Juda til fyrste, og innenfor Judas hus valgte han min fars hus. Blant min fars sønner var det meg han ønsket og gjorde til konge over hele Israel. 

Jeg ble rørt av å lese dette. David kjente seg trygg på at det var Gud som hadde valgt ham. Han kjente seg helt sikkert elsket. Minner meg om Johannes som ofte beskrev seg selv som den disippel Jesus hadde kjær. 

David fortsetter å fortelle at Gud har valgt ut Salomo som hans etterfølger. De har det godt, og lever i en god tid. Og for å bevare dette, var det et viktig råd de måtte følge;

 8 Og nå sier jeg i nærvær av hele Israel, Herrens forsamling, og i vår Guds påhør: Hold og gransk alle budene fra Herren deres Gud, for at dere skal få eie dette gode landet og la det gå i arv til etterkommerne deres for all fremtid.  9 Og du, min sønn Salomo, lær din fars Gud å kjenne, og tjen ham helhjertet og villig! For Herren ransaker hvert hjerte og kjenner alle tanker og planer. Søker du ham, lar han seg finne. Men vender du deg fra ham, vil han støte deg bort for alltid. 10 Innse nå at Herren har utvalgt deg til å bygge et hus for helligdommen! Vær sterk og gå til verket!

20 Så sa David til sin sønn Salomo: «Vær modig og sterk, gå til verket! Vær ikke redd og mist ikke motet! For Herren Gud, min Gud, er med deg. Han vil ikke slippe deg og ikke forlate deg før du har fullført alt som skal gjøres for tjenesten i Herrens hus. 

Først vil jeg takke deg Herre, for at jeg er elsket av deg! Takk for livet jeg har i deg. Takk for at du gir meg mot og styrke. Takk for Ordet hvor jeg daglig kan søke deg og lære deg mer og kjenne. Jeg legger denne dagen i dine hender. Takk at du er med meg hvert eneste steg.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar