lørdag 24. oktober 2020

Esekiel 38

 I dagens kapittel går profetordet til Gog - et rike utenfor Israel (om jeg forstår det rett) Det som i alle fall virker klart, er at Gud tar vare på Israel på mektig vis. Så fiender som prøver seg, vil se hvem Gud er.

 14 Derfor, menneske, skal du tale profetord og si til Gog: Så sier Herren Gud: På den tid, når mitt folk Israel bor trygt, vil du ikke da bryte opp 15 og komme fra ditt land i det ytterste nord, du og mange folk med deg, alle til hest, en veldig flokk og en tallrik hær? 16 Du drar opp mot mitt folk Israel lik en sky som dekker landet. Det skal skje i de siste dager, da fører jeg deg mot mitt land, for at folkeslagene skal lære meg å kjenne, når de blir vitne til at jeg åpenbarer min hellighet på deg, Gog.

Så kommer en ganske sterk beskrivelse på hvordan Gud skal krige imot dem (fiender av Israel) og avslutter med dette;

23 Slik åpenbarer jeg min storhet og hellighet og gir meg til kjenne for øynene på mange folkeslag. Da skal de sanne at jeg er Herren.

Det er uvant å lese om den krigerske Gud, selv om vi møter det flere ganger i det gamle testamentet. Noen snakker ganske negativt om akkurat det.
Men tenk at vi har en Gud som kjemper for oss. Det var ikke en liten kamp han kjempet på Golgata!

Også vi har våre kamper og kjempe. Men heldigvis ikke alene. I Ef.6 leser vi;

10 Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! 11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep. 12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. 13 Ta derfor Guds fulle rustning på, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt.

Å hvordan kler vi oss i Guds kraft? Paulus beskriver videre i samme kapittel;

14 Stå da klar med sannheten som belte om livet og med rettferd som brynje, 15 og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir. 16 Grip framfor alt troens skjold; med det kan dere slokke alle den ondes brennende piler. 17 Ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. 18 Gjør dette i bønn, og legg alt fram for Gud! Be til enhver tid, i Ånden! Våk og hold ut i bønn for alle de hellige


Herre, jeg ber for denne dagen. Måtte jeg være kledd i din kraft gjennom denne dagen! Jeg ber for de jeg skal møte. Åh om de kunne få en smak av Deg, og kjenne lengsel etter et nytt liv med Deg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar