søndag 25. oktober 2020

2.Tim 3 og 4

Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.  2 For da vil menneskene være egoistiske, glade i penger, fare med skryt, være overmodige, snakke stygt om andre, være ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten respekt for det hellige,  3 ukjærlige og uforsonlige, fare med sladder, mangle selvbeherskelse, være rå, likegyldige for det gode,  4 svikefulle, oppfarende, innbilske. De elsker lystene høyere enn Gud.  5 I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter dens kraft.

Paulus sparer ikke på kruttet, i åpningen av dagens første kapittel... Her er det litt av hvert å se opp for. Jeg går heller ikke fri fra dem alle. Må du tilgi meg Gud, når jeg ramler i fella. Takk for ditt løfte om hjelp til å holde meg på stø kurs! 

Salme 25 sier;

  11 For ditt navns skyld, Herre,
        tilgi min synd, for den er stor!
   
 12 Hver den som frykter Herren,
        lærer av ham den vei han skal velge.

Og i salme 66 leser vi;

 8 Folkestammer, pris vår Gud,
        la lovsangen lyde høyt for ham,
   
  9 han som holder oss i live
        og ikke lar våre føtter vakle.


Dagens første kapittel avslutter slik;

 14 Men du skal holde fast på det du har lært og er blitt overbevist om; du vet jo hvem du har lært det av. 15 Helt fra barndommen har du kjent de hellige skrifter, de som kan gi deg visdom som leder til frelse ved troen på Kristus Jesus. 16 Alle skrifter som er inngitt av Gud, er også nyttige til å gi opplæring og tale til rette, hjelpe på rett vei og oppdra i rettferd. 17 Slik skal det menneske som hører Gud til, settes i rett stand og bli rustet til all god gjerning.


I det neste kapitlet fortsetter Paulus og snakke om hva vi må se opp for;

2 Forkynn Ordet, stå klar i tide og utide, overbevis, tal strengt, tal trøst! Gi ikke opp når du lærer dem!  3 For det skal komme en tid da folk ikke lenger kan tåle den sunne lære; men slik de finner det for godt, skal de ta seg lærere i mengdevis, for de vil ha det som klør i øret.  4 De skal vende sitt øre fra sannheten og holde seg til myter.  5 Men du må være nøktern i alt det du gjør. 

Han avslutter med trøst;

18 Herren skal også redde meg fra alt ondt og frelse meg inn i sitt himmelske rike. Ham være ære i all evighet! Amen.

22 Herren være med din ånd!
        Nåden være med dere!


Herre, først og fremst vil jeg takke for din nåde! Takk at jeg lever i den og under den. Takk for Ordet som viser vei. Hjelp meg Herre, så jeg tar til meg det som trengs! (Ikke bare det jeg liker - som klør i øret liksom...) Takk for Den Hellige Ånd som åpenbarer og veileder meg på rett kurs. Måtte jeg ha et lydhørt øre for det DU viser meg. For det hender jo at jeg kan dømme meg hardere enn du som har frelst meg - andre ganger trenger jeg å bli oppmerksom på noe jeg ikke har innsett.. Så godt det er at jeg kan legge mitt liv i dine hender!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar