torsdag 8. oktober 2020

Esekiel 34

Dagens kapittel er både et veldig trist og et helt fantastisk kapittel. Hvordan er det mulig i samme kapittel? For Gud er alt mulig! :-D 

Kapitlet starter med det vanskelige, som også traff meg...

Herrens ord kom til meg, og det lød så:  2 Menneske, tal profetord mot Israels hyrder! Tal profetord og si til dem: Så sier Herren Gud: Ve Israels hyrder, som bare sørger for seg selv. Er det ikke saueflokken de skal sørge for?  3 Melken bruker dere til mat, ullen tar dere til klær, og gjøfeet slakter dere; men dere gjeter ikke sauene.  4 Dere har ikke styrket de svake, ikke leget de syke og ikke forbundet de som er skadet. De som er drevet fra hverandre, har dere ikke ført tilbake; de bortkomne har dere ikke lett etter; de sterke har dere kuet med vold og makt.  5 Så ble sauene mine spredt, fordi de ikke hadde noen hyrde; de ble til føde for alle slags villdyr.  6 Da flokken min ble spredt, gikk den seg vill på alle fjell og høye hauger. Utover hele landet ble sauene spredt, og det er ingen som spør eller leter etter dem.

"Dere sørger bare for dere selv" - meg må innrømme at det traff meg. For er det ikke slik samfunnet vårt ofte er? Det er ikke bare ledere som har nok med sitt - men hver enkelt har ofte nok med seg (og kanskje sine..) Privatlivets fred er liksom det viktigste - men egentlig er det faktisk drepen.

Dette budskapet er ikke lett for en som er introvert, og hvor det å engasjere seg ute blir skremmende. Men så handler det ikke om å sprenge ALLE grenser helle, men våge å utvide noen! Ta et steg av gangen. 

Herre, lær meg å gå! Og jeg roper til deg for våre ledere, både de som er det i navnet, og de som styrer i det skjulte. Du leter etter dine, og som kan tenne på ny en brann for deg! Aller mest ber jeg for "dine bortkomne sauer" - de som av skuffelse og såre følelser ble drevet bort. Takk at du er deres Gud, en Gud som leter, finner og gjenoppretter.

11 Så sier Herren Gud: Selv vil jeg lete etter sauene mine og ha tilsyn med dem. 12 Likesom en gjeter er hos flokken sin og tar seg av sauene den dagen de blir spredt, slik vil jeg ta meg av sauene mine og berge dem hjem igjen fra alle stedene de kom til den mørke og skytunge dagen da de ble spredt.

15 Selv vil jeg gjete sauene mine og la dem få roe seg, sier Herren Gud. 16 De bortkomne vil jeg lete etter, og de som er drevet fra hverandre, vil jeg føre tilbake. De som er skadet, vil jeg forbinde, og de syke vil jeg styrke. De fete og sterke vil jeg vokte og gjete på rett vis.
  

   
 23 Jeg vil sette én hyrde over dem, min tjener David (JESUS), som skal gjete dem. Han skal gjete dem og være deres hyrde. 24 Jeg, Herren, vil være deres Gud, og min tjener David skal være fyrste blant dem. Jeg, Herren, har talt.
   
 25 Så slutter jeg en fredspakt med dem. Jeg rydder ut villdyrene i landet, så folk kan bo trygt i ødemarken og sove i skogene. 26 Jeg lar dem og landet omkring min haug bli velsignet. Jeg sender regn i rette tid, regn som blir til velsignelse.  31 Dere, sauene mine, hjorden som jeg gjeter, dere er bare mennesker, men jeg er deres Gud, lyder ordet fra Herren Gud.

Herre, jeg vet ikke helt hva som skjer akkurat nå, i din kirke eller på vårt sted. Men jeg vet at Du er her - du svikter ikke dine. Takk at Du vil fortsette å lede, og vise vei. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar