torsdag 24. september 2020

1.Tim 5 og 6

 Dagens kapitler åpner med en oppfordring til å behandle hverandre som en hengiven familie.

Du skal ikke tale hardt til en gammel mann. Når du formaner ham, så tal til ham som til en far. Yngre menn skal du behandle som brødre,  2 eldre kvinner som mødre og yngre kvinner som søstre, i renhet. 

Resten av kapitlet forteller ganske mye om datidens kultur. Flere grupper blir nevnt og beskrevet hva som forventes av dem. Det fortsetter inn i neste kapittel. 

I v.3-10 advarer Paulus mot vranglære og pengebegjær. Han beskriver alt det negative dette drar med seg og oppfordrer til å følge "Jesu Kristi sunne ord" (v.3) Er det ikke bra at Guds ord er sunne ord som gir liv?! 

Paulus beskriver i disse versene (3-10) hvordan det ofte blir rundt de som blir drevet av feil motiver, og oppmuntrer Timoteus til å holde vast ved den sunne tro og lære;

11 Men du, Guds mann, hold deg borte fra alt dette og jag etter rettferdighet, gudsfrykt, tro, kjærlighet, utholdenhet og tålsomhet. 12 Strid troens gode strid og grip det evige liv som du er kalt til.

18 De skal gjøre godt, så de kan være rike på gode gjerninger, være gavmilde og gjerne dele med andre. 19 På den måten samler de seg en skatt og legger en god grunnvoll for den kommende tid, slik at de kan gripe det virkelige liv.

    20 Kjære Timoteus, ta vare på det som er overgitt deg! 


Herre, i dag vi jeg takke for dine sunne ord som gir liv og frelse. Takk for at ditt tema nr.1 er kjærlighet! Måtte dette også prege mitt liv i enda større grad!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar