lørdag 26. september 2020

1.Krøn 11

Hele Israel kom sammen hos David i Hebron og sa: «Du vet, vi er av samme kjøtt og blod som du.  2 Allerede for lenge siden, da Saul var konge, var det du som førte Israel både ut i striden og hjem igjen. Herren din Gud har sagt til deg: Du skal være hyrde for mitt folk Israel, du skal være fyrste over Israel.»
   
  3 Så kom alle Israels eldste til kongen i Hebron. David sluttet en pakt med dem der for Herrens åsyn. Og de salvet David til konge over Israel, etter det ord Herren hadde talt gjennom Samuel.

Slik åpner dagens kapittel. Historien sier at David var rundt 30 år da han ble konge. Tenk hvor mye som hadde hendt siden den dagen David som ung gutt ble salvet av Samuel! David hadde det ikke travelt med å "Kreve sin rett" eller overbevise andre om at Gud hadde kalt ham til å bli konge. Tvert imot hadde han full respekt for den kongen som satt på tronen. Og han stolte på Gud hele veien. Og her, flere år etter at han ble kalt, er tiden kommet - David blir Israels konge.

Resten av kapitlet beskriver kongens rådgivere, helter og krigere. 

David var en mektig konge, men det hadde han ikke vært uten disse fantastiske menneskene han hadde rundt seg. Og de på sin side, kunne ikke vært den de var, uten sin gode konge og leder. 

Vi trenger hverandre, og vi trenger sterke og gode ledere. Herre, vi ber for våre ledere i dag! Og vi ber om at du må reise opp og istandsette flere gode og sterke ledere. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar