mandag 24. august 2020

Esekiel 25 og 26

Flere ganger gjennom det gamle testamentet, tar Gud et oppgjør med Israel når de har gått på ville veier og tilbedt andre guder. I dagens kapitler tar Gud et oppgjør med landene omkring, for måten de har behandlet Israel på.

Så sier Herren Gud: Fordi du ropte hånsord over min helligdom da den ble vanhelliget, over Israels land da det ble lagt øde, og over Judas ætt da den ble ført bort i fangenskap,  4 se, derfor overgir jeg deg til østmennene, så de kan ta deg i eie. 

 6 Ja, så sier Herren Gud: Fordi du klappet i hendene og trampet med føttene i skadefryd over Israels land og med dyp forakt i din sjel,  7 derfor rekker jeg hånden ut mot deg og gir deg til bytte for andre folk.

  8 Så sier Herren Gud: Moab og Se’ir sa: «Se, det har gått med Juda som med alle andre folk.»  9 Derfor legger jeg Moabs bergskråning åpen, så byene der, fra grensen av, går tapt

 12 Så sier Herren Gud: Fordi Edom tok hevn over Juda-ætten og ved hevnen førte skyld over seg, 13 derfor sier Herren Gud: Jeg vil rekke ut hånden mot Edom

 15 Så sier Herren Gud: Fordi filisterne tok hevn, ja, hevnet seg med forakt i sin sjel og herjet og ødela på grunn av gammelt fiendskap, 16 derfor sier Herren Gud: Jeg rekker hånden ut mot filisterne; jeg utrydder kreterne og gjør ende på resten av dem som bor ute ved havet. 

Fra kap 26;
 2 Menneske, Tyrus har sagt om Jerusalem:
        «Ha-ha! Folkenes port er sprengt;
        nå er det jeg som overtar.
        Jeg blir rik, mens den ligger øde.»
   
  3 Derfor sier Herren Gud:
        Se, jeg kommer imot deg, Tyrus.
        Jeg fører mange folkeslag mot deg,
        likesom havet lar bølgene velte fram.

Kanskje underlige vers å trekke frem. Det jeg reflekterer over i dag, er kjente, menneskelige følelser som er ødeleggende... Tanker, holdninger og handlinger som ikke er av det gode. Hånsord, hevntanker, skadefryd osv.
De kan dukke opp hos hvem som helst. Da gjelder det å gjøre motstand rett og slett, mot egne tanker og holdninger. Noen ganger er det nok å bare tenke seg om, og endre holdninger. Andre ganger sitter det liksom mer fast, og det er vanskelig å komme ut av. Da er det godt at vi har en Far å gå til. En som kan gi hjelp, styrke og kraft.

Paulus skriver i Filip.4;
 5 La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær!  6 Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk!  7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.
   
  8 For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er edelt, rett og rent, alt som er verd å elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn på det!  9 Gjør det dere har lært og tatt imot, sett og hørt hos meg. Så skal fredens Gud være med dere.

Herre, takk for at jeg kan komme til deg - 100% ærlig. Jeg kan dele alle tanker med deg, også når jeg strever med disse dårlige tankene... For når jeg legger frem alt som ligger på hjertet, da kan du hjelpe meg. Du som kan bevare både mitt hjerte og mine tanker. Led meg i dag Herre, så jeg møter andre mennesker slik DU vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar